تهدید به جنگ، تنها راه رسیدن به صلح با ایران است!
موسسه واشنگتن:رویکرد دولت بایدن در قبال ایران، بازگشت و پیوستن دوباره ایالات متحده به توافق هستهای 2015 است و البته محدودیتهایی که بر زیرساختهای هستهای ایران تا سال 2030 اعمال می شود.اما یک توافق طولانی تر و مستحکم تر نیاز است، توافقی که به پس از پایان دوره برجام و پایان یافتن محدودیت ها بر اندازه و کیفیت برنامه هسته ای این کشور و مسائل مربوط به موشک های بالستیک و رفتار تهاجمی ایران در منطقه مربوط می شود. مانند یک طرح نظامی که بدون روبرو شدن با دشمن کار میکند اما در مورد ایرانیها نشان داد که آنان نمی خواهند شریک برنامههای کاخ سفید شوند.
در عوض، ایرانیان برنامه هستهای خود را تهدیدآمیزتر از هر زمانی کردهاند و در این فرآیند پرسش های بسیاری مطرح کردهاند. ایرانیها نه تنها آژانس بینالمللی انرژی اتمی را از دسترسی به دادههای نظارتی فعالیتهای غنیسازی خود محروم کردهاند، بلکه اقداماتی را دنبال می کنند که نشان می دهد هدف غیرنظامی توجیه پذیری در کار نیست مانند غنیسازی اورانیوم تا سطح 60 درصد و تولید فلز اورانیوم .
آنان اعلام کردند که این روند در پاسخ به اقدامات خرابکارانه، طبق گزارش های اسرائیل، علیه تأسیسات و نیروگاه های این کشوردر نطنز و کرج است که سانتریفیوژهای غنی سازی اورانیوم در آنجا کار می کنند. اما این تنها بهانه ای برای در پیش گرفتن روندی ست که هیچ ارتباطی با استفاده صلح آمیز از انرژی هسته ای ندارد.
کشورهای دیگر توجیه و بهانه ایران را برای اقداماتش و حرکت به سمت سلاح هستهای را رد میکنند، مقامات دولت بایدن، به اسرائیلیها گفتند که در مورد ایران فشار خوب و فشار بد وجود دارد . در باره این نظر نیز مثالی از خرابکاری در نطنز و کرج به عنوان فشار نامناسبی که ایرانی ها را به سمت غنی سازی تا حد تسلیحات و تولید فلز اورانیوم پیش برد ذکر می کنند
با وجود درست بودن این ادعا اما این یک نکته اساسی را نباید نادیده گرفت. ایرانیان اهمیت این اقدامات را درک کردند و از آن نترسیدند. ایرانی ها به وضوح انتظار واکنشی چندانی از طرف یعنی ایالات متحده یا سایر اعضای گروه 1 5، از جمله چین، فرانسه، آلمان، روسیه، و بریتانیا نداشتند و حق با آنان بود ....
نظرات
ارسال یک نظر