چرا جهان به واقع در برابر روسیه متحد نیست؟

 


فارین پالسی:در حالی که ارتش ولادیمیر پوتین، شهرهای اوکراین را یکی پس از دیگری به ویرانه ای بدل می کند و  غیرنظامیان گرفتار در بلوک های آپارتمانی و مراکز خرید را زیر باران شلیک توپخانه و موشک له می کند، بسیاری از ناظران در جهان از ناتوانی سازمان ملل ابراز تاسف می کنند.  روسیه، مانند اتحاد جماهیر شوروی قبل ، یکی از پنج عضو دائمی شورای امنیت سازمان ملل متحد است و از حق وتو برخوردار است. این امر مانعی ست که در اساسنامه سازمان ملل نوشته شده و به روسیه اجازه می دهد هر گونه اقدامی را که با آن موافق نیست، وتو کند.

درخواست‌های پراکنده برای اصلاحات ساختار سازمان ملل در پس زمینه چنین نارضایتی مطرح می شود. پس از ادعاهای پرشور در واشنگتن و پایتخت های اروپایی مبنی بر اینکه جهان در برابر تهاجم وحشیانه و بی دلیل روسیه به همسایه خود متحد شده است، افرادی که برای بررسی دقیق تر وضعیت ادعاهای بیان شده اندکی درنگ می کنند، متوجه شدند که در واقع، بسیاری از جهان در حاشیه چنین جنگی ، تنها نظاره گر است. 

بدون در نظر گرفتن چین به دلیل رابطه خاصش با مسکو، از گروه کشورهای کنار گودنشین  این امر شامل کشورهای بزرگی مانند هند و کشورهای کوچک می‌شود و هیچ قاره‌ای از این رفتار در امان نیست. در واقع، با آمارگیری از جمعیت کلی این قبیل کشورها متوجه می شویم که دولت‌هایی که بیشتر جمعیت بشری را نمایندگی می‌کنند هیچ موضعی در برابر چنین بحرانی اتخاذ نکرده اند. آنهم در یک درگیری که بسیاری از آنها آن را دارای انعکاس آشنا و همیشگی رقابت‌های دوره جنگ سرد بین شرق و غرب می‌دانند .
 اگر چنین حالتی تصادفی نباشد و  این دو موضوع به هم مرتبط باشند چه می‌شود؟ دلایل قوی اما نادیده گرفته شده‌ای برای شکل گیری این باور وجود دارد. آنهم در هنگامی که ما از عنوان «جامعه بین‌المللی» یاد می‌کنیم . 

تولد تقریبی جامعه مدنی بین‌المللی که امروزه همگان با آن آشنا هستیم، احتمالاً باید در دوره پایان جنگ جهانی اول باشد، زمانی که معاهده ورسای امضا شد. روندی که در نهایت منجر به تشکیل جامعه ملل در بحبوحه بحران شد. ....

منبع و ادامه : فارین پالسی

نظرات

پست‌های پرطرفدار