وابستگی روسیه به فناوری غربی!


فارین افرز: چگونه از وابستگی روسیه به فناوری غربی استفاده کنیم؟ پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی، در سال 1991، روسیه تقریباً به طور کامل به فناوری های غربی متکی شد. فروشندگان فناوری غربی – از جمله گوگل، آی بی ام، مایکروسافت و نوکیا – در ابتدا مشتاق فعالیت در بازار روسیه بودند که میلیاردها دلار سود سالانه برای آنها به همراه داشت. برای چندین دهه، این شرکت‌ها سعی کردند بی‌طرف بمانند و تبدیل روسیه به یک دیکتاتوری نظامی را نادیده گرفتند تا  در کنار چنین روندی تجارت خود را حفظ کنند. کرملین از همکاری با فروشندگان غربی تا زمانی که از سیاست دوری می‌کردند و به عرضه مطمئن فناوری‌های مورد نیاز ادامه می‌دادند، شادمان و خرسند بود.
اما از هنگام حمله روسیه به اوکراین، در سال 2022، این چشم انداز به طور چشمگیری تغییر کرد. "کسب و کار طبق روال معمول" دیگر امکان پذیر نبود و زیر فشار دولت های غربی و افکار عمومی، بسیاری از فروشندگان غربی از بازار روسیه بیرون رفتند. مسکو که با گزینه های کمی برایش باقی مانده بود، برای فناوری به متحد ژئوپلیتیکی خود یعنی چین روی آورد.
اما تلاش روسیه برای تغییر مسیر از تجارت با غرب به سمت چین، عدم امکان چنین انتقال فوری را آشکار کرد. چین قادر به جایگزینی بسیاری از فناوری‌های پیشرفته غربی که روسیه به آن‌ها متکی است، از جمله نیمه‌رساناها، واحدهای پردازش گرافیکی و سیستم‌های امنیت سایبری نیست. کرملین همچنین از وابستگی بیش از حد به فروشندگان چینی که ارتباط تنگاتنگی با دولت دارند و اهداف سیاسی آن را دنبال می کنند و به طور بالقوه امنیت ملی روسیه را تهدید می کند، واهمه دارد.
اگرچه روابط دیپلماتیک بین روسیه و غرب در حال حاضر محدود شده ، کرملین همچنان به شدت به فناوری غربی وابسته است که اکنون از طریق شبکه پیچیده ای از واسطه ها تامین می شود. دولت‌های غربی باید از نزدیک با شرکت‌های غربی همکاری کنند تا اطمینان حاصل کنند که فناوری‌های آنها به کرملین در پیشبرد جنگ‌های توسعه‌طلبانه یا سرکوب مخالفان داخلی کمک نمی‌کند.....

 

منبع و ادامه: فارین افرز

نظرات

پست‌های پرطرفدار