مواجه ترامپ با ایران آسیب‌پذیر اما مصمم‌!

 


نیویورک تایمز: رئیس جمهور منتخب دونالد ترامپ در دور جدید ریاست جمهوریش با  یک ایران بسیار شکننده تر از دوران دولت اولش و با رهبری نامطمئن تر مواجه خواهد شد، همینطور برنامه هسته ای اش بیشتر در معرض حمله قرار گرفته و آسیب پذیرتر است.
این واقعیت جدید یک بحث داخلی را در مورد نحوه برخورد دولت او با تهران برانگیخته است: گشاده رویی برای مذاکرات با ایران، یا حمله به برنامه غنی‌سازی هسته‌ای این کشور -که آشکار یا پنهان، یا شاید توسط اسرائیل آغاز شده باشد.یا، همانطور که پیشنهاد می کنند، دوری از «دیپلماسی اجباری» که تهران باید بین برچیدن توان هسته ای خود از طریق مذاکره یا اجباری یکی را انتخاب کند.
فوریت این موضوع روز یکشنبه توسط جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی پرزیدنت بایدن، تاکید شد که به فرید زکریا از سی‌ان‌ان گفت که با تضعیف یا حذف نیروهای نیابتی اصلی ایران، «جای تعجب نیست که صداهایی شنیده می‌شود که می‌گویند «باید برای دارنده یک سلاح هسته ای آماده باشیم.»وی افزود که در مورد "خطر واقعی" مسابقه ایران برای دست یابی به بمب با تیم امنیت ملی ترامپ و اسرائیلی ها صحبت کرده است.

در مصاحبه‌های دو هفته گذشته، مقامات آمریکایی و خارجی گفته‌اند که مواجه تهدیدآمیز بر سر آینده هسته‌ای ایران می‌تواند در چند ماه آینده چرخش چشمگیری پیدا کند. این ارزیابی پس از آن صورت گرفت که بازرس ارشد هسته ای سازمان ملل هشدار داد که ایران در حال تسریع غنی سازی اورانیوم نزدیک به درجه بمب است.
مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور جدید ایران و ترامپ تمایل خود را برای مذاکره درباره توافق هسته‌ای جدید ابراز کرده‌اند، هر چند هیچ‌کدام کلمه‌ای درباره شرایط آن نگفته‌اند..

اما هر دو سو می‌دانند که موازنه نظامی تغییر کرده است - و توانایی ایران برای حمله به اسرائیل از طریق نیروهای نیابتی‌اش و حتی ناوگان موشکی اش ، به شدت کاهش یافته است. بنابراین در حالی که فرصت دیپلماسی در شش سال گذشته چندان در دسترس نبوده، امکان حمله پیشگیرانه نیز وجود ندارد.
در اظهارات عمومی، دستیاران آقای ترامپ وعده یک کمپین جدید «فشار حداکثری» را داده‌اند که بر قطع درآمدهای نفتی ایران با تکیه بر چین، بزرگترین خریدار محموله‌های نفت تحریم شده ایران متمرکز است.

مایکل والتز، که آقای ترامپ او را به عنوان مشاور امنیت ملی خود منصوب کرده ، در نوامبر در CNBC گفت: «تغییری که خواهید دید، تمرکز بیشتر بر ایران است. فشار حداکثری، نه تنها به ثبات در خاورمیانه کمک می‌کند، بلکه به ثبات در صحنه روسیه و اوکراین نیز کمک می‌کند، زیرا ایران موشک‌های بالستیک و به معنای واقعی کلمه هزاران و هزاران هواپیمای بدون سرنشین ارائه می‌دهد .».......

منبع و ادامه: نیویورک تایمز

نظرات

  1. تهران سوریه را به عنوان یک پایگاه نظامی در همجواری اسرائیل می‌دید و قصد ایجاد حلقهٔ آتش در اطراف اسرائیل را داشت و از سوریه به نیروهای آمریکایی حمله می‌کرد.

    پاسخحذف
  2. به دنبال فروپاشی حکومت اسد، هنوز هزاران نیروی مورد حمایت ایران در سوریه بودند؛ عمدتاً در شرق این کشور، شماری در دمشق، حلب و نقاط دیگر. اکثر این نیروهای گریخته به شرق سوریه، شامل صدها افسر سپاه پاسداران، شبه‌نظامیان شیعه افغانستانی، عراقی و لبنانی و نیروهای سوری از مرز القائم به عراق فرار کردند.

    پاسخحذف
  3. علایم جدایی سپاه پاسداران و ملایان، سپاه برای کودتا و حفظ منافع اقتصادی و سیاسی خود آماده می شود بعد از فرار از سوریه
    یکی از بزرگترین علامتها، سکوت سپاه و مزدوران سایبری سپاه به چسباندن عکس خامنه ای به روی ماشینهای جمع آوری زباله در فرانسه بود و در حقیقت خامنه ای را آشغال خواندن ، چرا سپاه، اراذل و اوباش را به خیابانها نیاورد ولاتهای سپاهی پرچم سوزی نکردند ؟

    پاسخحذف

ارسال یک نظر

پست‌های پرطرفدار