به روسیه برای میانجیگری در توافق هسته ای ایران اعتماد نکنید!

 


فارین پالسی: در ماه جاری، ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه بنا بر درخواست دونالد ترامپ، در تماس تلفنی ماه فوریه، با میانجی‌گری در توافق هسته‌ای جدید بین ایالات متحده و ایران موافقت کرد. در نشستی که به میزبانی عربستان سعودی برگزار شد، مارکو روبیو، وزیر امور خارجه آمریکا ظاهراً درخواست رئیس جمهور را در گفتگو با همتای روسی خود، سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه آمریکا پیگیری کرد. ترامپ به صراحت گفته که خواهان یک توافق جدید با ایران است. او در ماه گذشته هنگام امضای فرمان اجرایی مبنی بر اجرای مجدد کمپین فشار حداکثری، نیز همین را گفت. او در این ماه بار دیگر در نامه‌ای که مستقیماً به علی خامنه‌ای،  ارسال کرد، همین خواسته را تکرار کرد.

اما کاخ سفید باید فوری این پیگیری نابخردانه را کنار بگذارد. به بیان ساده، منافع مشترک روسیه با ایران، آن را به یک میانجی نامناسب تبدیل می کند و مطمئناً برای تضعیف منافع آمریکا در خاورمیانه و منافع شرکا و متحدان آمریکا کار خواهد کرد. واشنگتن که مدتها خود در خاورمیانه آتش افروز بود، باید به تلاش مسکو برای پوشیدن لباس آتش نشانی بی اعتماد باشد.

اعتقاد پوتین به منافع دیرینه و دو حزبی آمریکا در جلوگیری از ساخت بمب اتم برای همیشه مساوی است با این باور که گرگ می تواند از طرف روباه برای دستیابی به یک پیمان عدم تجاوز با مرغ خانه مذاکره کند. گرگ و روباه بیشتر احتمال دارد که جوجه ها را بین خود تقسیم کنند تا اینکه با حسن نیت معامله ای انجام دهند که مرغ را حفظ کند.

در رابطه با اروپا، ترامپ سیاست ایالات متحده را به سرعت تغییر داد. در حالی که جو بایدن، رئیس جمهور سابق آمریکا به دنبال همکاری با متحدان ناتو برای حمایت از دفاع اوکراین در برابر جنگ تجاوزکارانه و غیرقانونی روسیه بود، ترامپ از کی یف دور شد و آشکارا از اوکراین و متحدان اروپایی آمریکا، به دلیل ناسپاسی از حمایت ایالات متحده و ناتوانی در تامین امنیت خود انتقاد کرد. در حالی که ترامپ آشکارا به دنبال نزدیکی با روسیه بر سر آینده اوکراین است، دعوت از مسکو برای واسطه گری میان ایران بر سر موضوع هسته ای اشتباه دیگری ست. 

در هر مرحله، روسیه با حمایت از دشمنان منطقه‌ای آمریکا و در نتیجه، امنیت اسرائیل و شرکای آمریکا در خلیج فارس مانند عربستان سعودی و امارات متحده عربی، منافع ملی آمریکا در خاورمیانه را تضعیف کرده است. روسیه به موازات ایران برای حمایت از رژیم قاتل بشار اسد در طول بیش از یک دهه جنگ داخلی قدم برداشت. همراه با ایران، نیروهای روسی و مزدورانش از طرف اسد مردم سوریه را به وحشت انداختند..

امروز، روسیه شخص اسد را در خود پناه  داد، که در اواخر سال گذشته، زمانی که حکومتش سرانجام سقوط کرد، پس از حمله به موقع گروه مقاومت حیات تحریر الشام، از سوریه گریخت. قبل از سقوط اسد، روسیه حزب الله را با سلاح های پیشرفته برای استفاده برعلیه اسرائیل مسلح کرد. پس از عملیات‌های اخیر اسرائیل که عمدتاً حزب‌الله را از جنوب لبنان به‌عنوان یک نیروی جنگی مؤثر شکست داد، ارتش اسرائیل ارزیابی کرد که 60 تا 70 درصد تسلیحات دشمن منشأ روسی دارند.......

منبع و ادامه: فارین پالسی

نظرات

  1. رویکرد ترامپ که بر مبنای دکترین «صلح از طریق قدرت» بنا شده، تهران را در برابر یک معادله سخت قرار می‌دهد: یا در برابر فشار‌های واشنگتن سر خم کند یا بهای سنگینی در زمین بازی استراتژیک بپردازد. اما تجربه تاریخی نشان داده که سیاست‌هایی که تنها بر تهدید استوار هستند، به‌جای دستیابی به اهداف مطلوب، معمولاً عواقب پیش‌بینی‌نشده و حتی مخربی به همراه دارند.

    پاسخحذف
  2. با آغاز دور دوم ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ، کاخ سفید پیام خود به ایران را با صراحت بیشتری مطرح کرده است: یا میز مذاکره یا رویارویی با پیامد‌های سخت نظامی. در حالی که ترامپ همچنان از «دیپلماسی» سخن می‌گوید، سایه تهدید‌های مستقیم و بی‌واسطه بر سر تهران پررنگ‌تر از همیشه است. اگرچه این سیاست در نگاه اول تلفیقی از دیپلماسی و بازدارندگی نظامی به نظر می‌رسد، اما واقعیت آن است که این رویکرد بیش از آنکه راه گفت‌و‌گو را بگشاید، به‌دنبال تحمیل یک معادله امنیتی مبتنی بر قدرت و تهدید است.

    پاسخحذف

ارسال یک نظر

پست‌های پرطرفدار