چهار نشانه شروع دوباره جنگ بین ایران و اسرائیل

 


نیوزویک: تنش‌ها بین ایران و اسرائیل پس از جنگ ۱۲ روزه‌شان در ماه ژوئن - که مستقیم‌ترین و مخرب‌ترین رویارویی بین دو کشور تا به امروز بود، همچنان بالاست.

این درگیری در ۱۳ ژوئن با حملات اسرائیل به اهداف هسته‌ای و نظامی ایران آغاز شد و واکنش شدید ایران را با صدها پهپاد و موشک بالستیک که اسرائیل را هدف قرار داده بودند، برانگیخت. در ۲۲ ژوئن، ایالات متحده حملات هوایی و موشکی به تأسیسات هسته‌ای کلیدی ایران انجام داد و ایران با هدف قرار دادن یک پایگاه آمریکایی در قطر تلافی کرد.

اگرچه در ۲۴ ژوئن آتش‌بس برقرار شد، اما تنش‌های عمیق استراتژیک و هسته‌ای همچنان حل نشده باقی مانده است.

درگیری بیشتر ایران و اسرائیل می‌تواند خاورمیانه را بی‌ثبات کند، انرژی و امنیت جهانی را تهدید کند و قدرت‌های بزرگ - مانند ایالات متحده و چین - را به سمت درگیری مستقیم سوق دهد. اما از جنبه دیگر آتش‌بس، نارضایتی‌های کلیدی را بدون رسیدگی به حال خود رها کرد و زمینه را برای رویارویی مجدد فراهم کرد. برخی از تحولات اخیر اکنون به خطر فزاینده از سرگیری درگیری اشاره دارد:

۱. ایران و اسرائیل به سرعت در حال تجدید تسلیحات خود هستند


هر دو طرف در حال جایگزینی تسلیحات از دست رفته خود هستند. به گفته منابعی که توسط میدل ایست آی ذکر شده است، ایران در حالی که به سرعت در حال بازسازی پدافندهای آسیب دیده توسط اسرائیل است، باتری‌های موشکی زمین به هوای چینی را به دست آورده است. علاوه بر این، وزارت دفاع چین تمایل خود را برای عرضه هواپیماهای جنگنده چند منظوره J-10 به "کشورهای دوست" تأیید کرده است، در حالی که گزارش‌هایی مبنی بر اینکه ایران به دنبال این جت‌ها برای نوسازی پدافند هوایی قدیمی خود، که عمدتاً توسط روسیه تأمین شده است، می باشد.

در همین حال، اسرائیل گشت‌های هوایی بر فراز لبنان را افزایش داده، واحدهای امنیتی داخلی جدیدی را برای محافظت از غیرنظامیان تشکیل داده و نیروهای ذخیره را برای پشتیبانی از نیروهای خط مقدم دوباره فعال کرده است، همانطور که اسرائیل کاتز، وزیر دفاع، تأیید کرد. ایالات متحده ارسال سلاح به اسرائیل را برای جایگزینی تجهیزات از دست رفته در جریان درگیری اخیر تسریع کرده و در حال تأمین مهمات دقیق پیشرفته و سیستم‌های دفاع موشکی است. 

۲. وضعیت برنامه هسته‌ای ایران


با وجود خسارات قابل توجه به سایت‌های هسته‌ای ایران در طول درگیری، مشخص نیست که آیا تأسیسات کلیدی غیرقابل استفاده شده‌اند یا خیر. ایران می‌گوید که به غنی‌سازی اورانیوم و توسعه سانتریفیوژهای پیشرفته ادامه می‌دهد و جاه‌طلبی‌های هسته‌ای خود را حفظ می‌کند. این کشور همچنین همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی (IAEA) در زمینه بازرسی‌ها را متوقف کرده است...... 

منبع و ادامه: نیوزویک 

نظرات

پست‌های پرطرفدار