آیا غرب میتواند کی یف را بدون آغاز جنگ با روسیه نجات دهد؟
فارین افرز: ماهها قبل از حمله روسیه به اوکراین , آژانسهای اطلاعاتی آمریکا هشدار دادند که ولادیمیر پوتین در حال برنامهریزی یک حمله است , ایالاتمتحده و هم پیمانانش دو استراتژی را دنبال کردند . تلاش کردند تا کنترل بیشتری داشته باشند. جو بایدن بر تعهد خود مبنی بر فرستادن نیروهای آمریکایی به اوکراین به منظور کاهش شانس جنگ همهجانبه با روسیه تاکید کرد . سپس , او به استراتژی دیپلماسی اجباری متوسل شد و تهدیدها را با انگیزههای مختلف ترکیب کرد . بایدن در مورد عواقب شدید اقتصادی در صورت حمله پوتین و پیشنهاد مذاکره با روسیه بر سر نگرانیهای امنیتی خود هشدار داد .
اما این استراتژی زمانی که تانکهای روسی از مرز اوکراین عبور کردند شکست خورد . اکنون ، با نزدیک شدن نیروهای روس به کیف ، سیاست گذاران غربی دو هدف رقابتی دارند . از یک سو ، آنان میخواهندبه اوکراین کمک کنند تا از حمله وحشیانه و ناموجه روسیه جان سالم به در ببرند. از سوی دیگر ، آنها میخواهند از جنگ تمامعیار بین روسیه و ناتو جلوگیری کنند . اما چالش سخت پیش رو این است که هرچه بیشتر بر یک هدف تمرکز کننذ و به سمت آن حرکت کنند ، احتمال کمتری وجود دارد که به هدف دوم دست یابند .جابجایی و تهاتر اهداف در سیاست خارجی امری معمول است، اما چنین وضعی درباره اوکراین سخت و عجیب است. اعضای ناتو برای یافتن هماهنگی یا ایجاد تعادل بین نیروهای متضاد چنین بحرانی هستند.
مساله منطقه پرواز ممنوع را در نظر بگیرید که رئیسجمهور اوکراین , مصرانه خواستار برپایی آن است . منطقه پرواز ممنوع به میزان قابلتوجهی به نیروهای تحت فشار اوکراین کمک خواهد کرد , اما این احتمال وجود دارد که نیروهای روسی ممکن است از عمد به هواپیمای ناتو حمله کنند و به همین دلیل اعضای ناتو چنین پیشنهادی را رد کردهاند . به عبارت دیگر , ایالاتمتحده و هم پیمانانش با وضع دشواری مواجه هستند : آنها چگونه میتوانند از اوکراین محافظت کنند و علیه تجاوز روسیه مبارزه کنند , اما از جنگ با روسیه اجتناب کنند , آنهم کشوری که بزرگترین زرادخانه سلاحهای هستهای جهان را در اختیار دارد ?......
نظرات
ارسال یک نظر