کارت مذهب در دستان پوتین!
میدل ایست آی :پوتین با کارت مذهب برای پیگیری منافع ژئوپلیتیک خویش بازی می کند. او از این نقش در سوریه و از زاویه مذهب ارتدکس برای به دست آوردن نفوذ بیشتر در خاورمیانه استفاده کرده است.
هنگامی که ولادیمیر پوتین ، رئیس جمهور روسیه در ژانویه سال 2020 برای دیدار با همتای سوریه خود ، بشار اسد ، از دمشق بازدید کرد ،از این بازدید به عنوان یک نتیجه مهم و مبنی بر حمایت روسیه از اسد تلقی شد.با این حال، برخی مسیحیان شرقی کلیسای ارتدکس یونانی ، نمایش روشن کردن شمع دو رهبر در روز کریسمس را به عنوان تقویت مورد نیاز برای مسیحیت میدانستند.
رسانه های یونانی و ایتالیایی آن را به عنوان یک سفر مقدس به موقع برای محافظت از مسیحیان محاصره شده و فراموش شده سوری به تصویر کشیدند. در واقع ، خود پوتین چنین تصویری را به نمایش گذاشت : کلیسای ارتدکس روسیه ، آشکارا جنگ وی در سوریه را برکت داد.علاقه مذهبی روسیه به سوریه نه تنها ابعاد دیگری را به اهمیت فزاینده پوتین به عنوان یک بازیگر ژئوپلیتیکی در منطقه اضافه کرد ، بلکه وضعیت نمادین او را در کلیسای روسیه نیز تقویت کرد.
جنگ فعلی در اوکراین پرده دیگری از نزدیکی بسیار دولت روسیه و کلیسای ارتدکس است که بیش از 1000 سال پیش توسط امپراتور ولادیمیر اول آغاز شد و با الحاق کریمه در سال 2014 روسیه طبق افسانه دولت روسیه را تبدیل به ایمان ارتدکس کرد.
کنستانتین پانچنکو، ، در کتاب خود مسیحیان ارتدوکس عرب تحت عثمانی، تا حدودی تلاش کرد تا تغییر دین ولادیمیر اول را در سال 988 به وقایع انطاکیه و دمشق مرتبط کند.علاوه بر چند منبع روسی معاصر، منبع اصلی تبدیل تاریخی دولت و مردم روسیه به مسیحیت ارتدوکس از سوریه سرچشمه گرفته است. چندین شخصیت برجسته تاریخی قرون وسطی سوریه، مانند شمس الدین انصاری دمشقی (1256-1327)، جرجیس المکین (1205-1273) و یحیی العنتکی (980-1066) در مورد تغییر دین ولادیمیر در کیف و سواستوپل نوشتند.
النا کمپبل در کتاب خود با عنوان «مسئله مسلمانان و حکومت امپراتوری روسیه» در مورد سفر چند اسقف برجسته روسی به سوریه نوشته است. در این بازدیدها، آنان نه تنها در مورد روابط مسلمانان و مسیحیان و تحمل هماهنگی بین ادیان تحقیق کردند، بلکه از راهبان دمشق که پس از سقوط انطاکیه در طی سالهای گذشته به عنوان مقر اصلی کلیسای ارتدکس یونانی تصرف کرده بودند، مطالعه کردند.
الکساندر سوم، امپراتور روسیه در اواخر قرن نوزدهم، به تأسیس انجمن امپراتوری ارتدوکس فلسطین، با هدف اتصال مؤمنان به سرزمین مقدس کمک کرد. امروز، رئیس این انجمن به طور منظم با رئیس جمهور سوریه ملاقات می کند و در دمشق نفوذ بسیار دارد. شخص پوتین اسکندر سوم را تحسین می کند بنابراین حمایت پوتین از انجمن امپراتوری ارتدوکس فلسطین تصادفی نبود و پس از الحاق این منطقه در سال 2014، مجسمه امپراتور نیز در کریمه رونمایی کرد.
رئیس جمهور روسیه در دسامبر 2019 همچنین برای مذاکره در مورد بازگشت اموال جامعه در اورشلیم از مسیر. روال همیشگی خود خارج شد.....
نظرات
ارسال یک نظر