دشمنان دوگانه اوکراین: روسیه و کره شمالی

 


نشنال اینترست: اوکراین در حال جنگ بر علیه دو کشور دارای سلاح هسته‌ای است: روسیه، امضاکننده معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای، و کره شمالی، که آن را امضا نکرده است.

از سال 2014، مسکو با موضع گیری های هسته ای خود منطق و متن پیمان منع گسترش سلاح های هسته ای (NPT) را تضعیف کرده است. NPT در مقدمه خود مقرر می دارد: "دولت ها باید در روابط بین المللی خود از تهدید یا استفاده از زور بر علیه تمامیت ارضی یا استقلال سیاسی هر کشوری خودداری کنند." به ویژه، چنین استفاده یا تهدید به استفاده از زور توسط یک کشور دارای سلاح هسته ای بر علیه کشوری که دارای سلاح هسته ای نیست، غیرقابل قبول است.

تأثیرات مشارکت کره شمالی در جنگ روسیه و اوکراین
منطق منع اشاعه هسته ای اکنون از طریق ورود کره شمالی به جنگ روسیه و اوکراین نیز مورد حمله قرار گرفته است. از سال 2023، روسیه به طور فزاینده ای به کره شمالی در طول حمله خود به اوکراین متکی بوده است.

این کشور قبلاً از طریق تأمین تجهیزات نظامی و مهمات از جنگ روسیه به شدت حمایت می کرد و در پاییز 2024 با اعزام نیرو برای جنگ بر علیه اوکراین همکاری خود را با مسکو گسترش داد. یگان های نظامی کره شمالی از زمان استقرار خود، در حال حاضر درگیر نبرد مستقیم در برابر نیروهای اوکراینی بوده و تلفات قابل توجهی را متحمل شده اند. مشارکت کره شمالی در این درگیری به گسترش دامنه و مقیاس جنگ به یک آتش سوزی جهانی کمک می کند 

معاهده عدم اشاعه
کره شمالی مدت ها قبل از دخالتش در این جنگ اروپایی در سال 2003 از NPT خارج شد،  . پیونگ یانگ از زمان کنار گذاشتن نیاز به پایبندی به توافقنامه های بین المللی در مورد سلاح های کشتار جمعی، احساس آزادی کرده تا سلاح های هسته ای و سیستم های حمل و نقل مرتبط با آن را بدون محدودیت بسازد و آزمایش کند.

نه آغاز خصومت های نظامی مسکو با اوکراین در سال 2014، و نه ورود کامل پیونگ یانگ به جنگ ده سال بعد، محدودیت مطلق NPT بر توانایی اوکراین برای دستیابی به مزایای بازدارندگی و دفاع هسته ای را کاهش ندادند. رعایت وظیفه‌آمیز NPT اکنون اوکراین را در مقابل دو کشور دارنده سلاح هسته‌ای در مضیقه قرار می‌دهد: روسیه به‌عنوان یک کشور رسمی دارای سلاح هسته‌ای و کره شمالی به‌عنوان یک کشور دارای سلاح هسته‌ای عملاً خارج از NPT.......

منبع و ادامه: نشنال اینترست

نظرات

  1. زلنسکی می‌گوید بین مقام‌های روسیه حاضر است فقط با پوتین ملاقات کند

    پاسخحذف
  2. راه برون‌رفت از بحران در روابط خارجی نیاز به راه‌حلی جامع داشت که از اساس با راهکارهای ناقص، نیمه‌کاره و غیرواقع‌بینانهٔ پزشکیان و حلقهٔ حامیانش عملی نبود. آن‌ها بر روی گریزگاه‌های تاکتیکی حساب کرده بودند، اما از زمان جو بایدن معلوم شده بود که مصلحت‌اندیشی اعمال‌شدهٔ هستهٔ سخت قدرت در جریان برجام پاسخ‌گوی انتظارات دولت آمریکا نیست.

    پاسخحذف
  3. ایران قصد دارد تولید اورانیوم ۶۰ درصدی را «هفت برابر» کند

    پاسخحذف

ارسال یک نظر

پست‌های پرطرفدار