توافق هسته ای هم تهران را رام نمی کند!
گاردین: اگر امروز یک هم نفر مقصر شادی ایرانیان از حمله به سلمان رشدی باشد، کسی نیست مگر رهبر 83 ساله کشور، علی خامنه ای . نگاه متعصب این آیتالله سیاهپوش، از زمانی که او برای اولین بار در سال 1989 به قدرت رسید، سرچشمه سیاست و جامعه در ایران را مسموم کرده است.
روزنامه کیهان، سخنگوی خامنهای، از ضارب رشدی تمجید کرد و نوشت: «دستهایش غرق بوسه شوذ». یک روزنامه دیگر با سرتیتری خشنود اعلام کرد: "گردن شیطان زیر شمشیر". در حالی که ایران مسئولیت این حمله را رد می کند، خامنه ای بارها فتوای خمینی مبنی را بر دستور قتل رشدی تایید کرده است.
غرور بیرحمانهای که نشان میدهد رهبری کشوری چگونه راه خود را گم کرد و وعده های انقلاب 1979 که توسط بیکفایتی ارتجاعی و بخل نخبگان حاکم بر باد رفته است. اکنون این پرسش مطرح میشود که آمریکا و اروپا در فکر احیای توافق هستهای با تهران و پایان تحریمها هستند، آیا میتوان به این رژیم پوسیده اعتماد کرد تا به قول خود عمل کند؟
مواضع به شدت ضدغربی و ضد آمریکایی خامنهای، ریشه در الهیات مشکوک دارد و البته عالمان نیز اعتبار دینی او را زیر سوال می برند، کژپنداری و دشمن پنداری، عمیق و ناآگاهی عمیق شخصی از جهان، برند سیاسی غالب تهران است. در ظاهر برای او مهم نیست که ایرانیان را فقیرتر و منزوی تر کند و در عین حال همسایگان خود را به خطر می اندازد.
پس از انتخابات تقلبی ریاست جمهوری سال گذشته، که با مشارکت کم سابقه ای توسط ابراهیم رئیسی، شاگرد تندروی خامنه ای، به پیروزی رسید، امید اصلاحات از بین رفت. سرکوب داخلی وحشتناک ادامه دارد. مخالفان سیاسی، فعالان حقوق زنان، اقلیتهای قومی، دو تابعیتیها و بهائیان بیرحمانه مورد آزار و اذیت قرار میگیرند.
اقتصاد ایران که گرفتار فساد و تحریم های بومی است، در وضعیت تکان دهنده ای قرار دارد. در حالی که درآمدهای صادرات نفت و گاز افزایش یافته است، مقامات، روحانیون و سایر گروه های مرتبط با رژیم، مانند سپاه پاسداران و بسیجیان، ذینفعان اصلی هستند. این یک نسخه آخوندی از اقتصاد قطره چکانی ، بدون قطره چکان است....
رهبر ایران نیز مانند پوتین درباره جایگاه جهانی کشورش دچار «توهم» است، و ایالات متحده را به عنوان یک «قدرت رو به زوال» تحقیر میکند. سپاه پاسداران قرار است برای استفاده در جنگ اوکراین، هواپیماهای بدون سرنشین در اختیار مسکو بگذارد.
چین هم بزرگترین مشتری انرژی ایران است، و پکن اکنون نفت ایرانی بیشتری نسبت به قبل از اعمال تحریمهای آمریکا وارد میکند. پس از آن که رئیسی به مقامات چینی گفت که ایران به دنبال یک «جبهه متحد علیه غرب» است، دو کشور به دنبال افزایش همکاریهای دفاعی خود هستند. چین نیز مانند روسیه درباره بازرسیهای هستهای مورد مناقشه سازمان ملل، طرف ایران را گرفته است.
آمریکاییها باید عمیقاً به نیات تهران مشکوک باشند، زیرا تسلط خامنهای و «نخبگان نامشروع» حکومت وی بر ایران، بر محور «رویارویی بیوقفه با شیطان بزرگ» شکل گرفته است. بر این اساس، حتی اگر توافق هستهای احیا شود، «جهانبینی تهران» تغییری نخواهد کرد.....
نظرات
ارسال یک نظر