تعریف دکترین نظامی ایران

 


مدرن پالسی: کتاب سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران یا تعریف دکترین نظامی ایران : نوشته آلما کشاورز. نویسنده وارد یک سازمان قدرتمند به نام سپاه می شود که در ایران مستقر است . این نیرومانند یک نیروی نظامی خاص درگیر سیاست و اقتصاد است. علاوه بر این، این نهاد به عنوان یک نهاد تأثیرگذار اصلی ،مورد توجه است. همچنین این نهادی ابزاری ست که نقش خود را در دگرگونی دکترین نظامی ایران ایفا کرده است.

این کتاب با هدف تبیین بنیان سپاه و نیروی قدس پس از انقلاب ایران در سال 1979 و تفاوت آن با ارتش نوشته شد. نیروهای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از تاکتیک های جنگ ترکیبی مانند حمایت از گروه های شورشی در سطح بین المللی استفاده می کنند. بارزترین عنصر در مطالعه این کتاب چگونگی تبدیل سپاه به یک گروه فوق قدرتمند در داخل مرزهای ایران است. آنان دیگر فقط یک سرباز صرف نیستند، بلکه در کسب و کار نیز دستی و همینطور در تصمیمات دولتی حرفی برای گفتن دارند. هنر این نیرو به کارگیری ترکیبی از اقدامات نظامی متعارف در کنار تاکتیک های جنگی غیر متعارف مانند شبه نظامیان و گروه های نیابتی ست. روش جنگ ترکیبی معمولا دست کم گرفته می شود در حالی که این روش بر جنگ سایبری و قابلیت های نامتقارن تاکید دارد. کاملاً مشهود است که ایالات متحده و غرب اغلب برای مقابله با چنین استراتژی هایی که آنها را در مهار فعالیت های منطقه ای ایران با مشکل مواجه می کند، آمادگی نداشته اند. از این جنبه، کتاب به عنوان یک فراخوان حیاتی برای سیاست گذاران عمل می کند تا درک جامعی از رویکرد چند وجهی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اداشته باشند. 

ایران کشوری است که سیاست خارجی خود را با استراتژی تدافعی پیش می برد. نگارنده از سپاه به عنوان گروهی متشکل و منسجم، با عمق رهبری، پاسخگو نسبت به رهبری داخلی، دارای پشتوانه جمعیتی و تا حدی کارآمد و هدف‌گرا توصیف می کند. هدف سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از تشکیل پیشروی انقلاب 1357 ایران در داخل مرزهای ایران و تبدیل شدن به یک گروه نخبه با نفوذ اقتصادی، سیاسی و خارجی بود که مستقیماً بر سیاست خارجی آمریکا در قبال ایران تأثیر گذاشت.
در نتیجه، این امر درک اینکه چه کسی به واقع مسئول امور داخلی ایران ست کمی دشوار است. نویسنده با دقت توضیح می دهد که چگونه جنگ ایران و عراق یک نقطه عطف محوری بود زیرا محدودیت های ارتش متعارف ایران را آشکار کرد. علاوه بر این، نویسنده روابط سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با گروه‌های نیابتی مانند حزب‌الله لبنان را روشن می‌کند. سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از این سازمان ها . گروه ها برای فرافکنی نفوذ ایران و به چالش کشیدن منافع آمریکا در منطقه استفاده می کند. علاوه بر این، نویسنده به بررسی دخالت سپاه در درگیری‌های منطقه‌ای به ویژه، مانند یمن و عراق می‌پردازد. 

به اندازه نقاط قوت، کتاب محدودیت هایی نیز دارد. خوانندگان ممکن است به تجزیه و تحلیل دقیق تری از نقاط ضعف احتمالی درباره این سازمان نیاز داشته باشند. تمرکز کتاب بر ضعف در سیاست داخلی محدود است. این می‌تواند شامل مواردی مانند فساد یا اثربخشی فرآیندهای تصمیم‌گیری سپاه باشد. دسترسی محدود به اطلاعات داخلی و دسترسی محدود به اطلاعات موثق در مورد برنامه‌های سپاه البته وجود دارد......

منبع و ادامه: مدرن پالسی

نظرات

پست‌های پرطرفدار