پیروزی ترامپ برای اوکراین، خاورمیانه، چین و بقیه جهان چه معنایی دارد؟

 


کانورسیشن: بازگشت دونالد ترامپ به کاخ سفید در ژانویه 2025، آن هم همراه با سنای ایالات متحده به رهبری جمهوری خواهان، به طور گسترده در میان متحدان بین المللی ترسی به راه انداخته است که برخی از دشمنان آمریکا نیز آن را تشویق خواهند کرد. در حالی که اولین گروه چهره شجاعانه ای به خود می گیرد و گروه دوم به سختی می تواند شادی خود را پنهان کند.

در مورد جنگ در اوکراین، ترامپ احتمالاً سعی خواهد کرد کیف و مسکو را به حداقل یک آتش بس در خط مقدم فعلی وادار کند. این احتمالاً می تواند شامل یک حل و فصل دائمی باشد که دستاوردهای سرزمینی روسیه از جمله الحاق کریمه در سال 2014 و سرزمین های اشغال شده از زمان تهاجم گسترده به اوکراین در فوریه 2022 را به رسمیت بشناسد.

همچنین این احتمال وجود دارد که ترامپ خواسته های ولادیمیر پوتین، برای جلوگیری از عضویت آینده اوکراین در ناتو را بپذیرد. با توجه به خصومت شناخته شده ترامپ با ناتو، این فشار مهمی بر متحدان اروپایی کی یف نیز خواهد بود. ترامپ می‌تواند بار دیگر تهدید کند که ناتو را ترک خواهد کرد تا اروپایی‌ها را وادار به امضای توافقی با پوتین در مورد اوکراین کند.

وقتی صحبت از خاورمیانه به میان می آید، ترامپ در گذشته حامی سرسخت اسرائیل و عربستان سعودی بود. او احتمالاً مواضع خود را دوچندان خواهد کرد، از جمله با اتخاذ موضعی سخت‌تر در قبال ایران. این امر به خوبی با اولویت‌های کنونی بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل همسو ست.

به نظر می رسد نتانیاهو مصمم به نابودی نیروهای نیابتی ایران، حماس، حزب الله و حوثی ها در یمن و تضعیف شدید توانایی های ایران است. نتانیاهو با برکناری وزیر دفاع خود، یوآو گالانت، منتقد عملیات او در غزه، زمینه را برای ادامه درگیری در غزه فراهم کرده است.
همچنین برای گسترش حمله ها در لبنان و حمله بالقوه ویرانگر بر علیه ایران در پاسخ به هرگونه حمله دوباره ایران به اسرائیل، آماده می شود.

انتخاب ترامپ به نتانیاهو جرات بیشتری می‌دهد تا روند خود را دنبال کند. و این نیز به نوبه خود موضع ترامپ را در قبال پوتین تقویت می کند، کسی که به حمایت ایران برای جنگ خود در اوکراین وابسته شده است. ترامپ می‌تواند پیشنهاد کند در آینده نتانیاهو را به عنوان ابزاری برای چانه‌زنی با پوتین در قمار پیش رو برای تضمین توافق در مورد اوکراین، مهار کند. 

چرخش به سمت چین
در حالی که اوکراین و خاورمیانه دو حوزه ای هستند که تغییراتی در آنها رخ می دهد، روابط با چین به احتمال زیاد بیشتر با داوم مشخص می شود تا تغییر. با توجه به اینکه روابط چین شاید چالش کلیدی سیاست خارجی استراتژیک برای ایالات متحده باشد، دولت بایدن بسیاری از سیاست هایی را که ترامپ در دوره اول خود اتخاذ کرد ادامه داد - و ترامپ احتمالاً در دوره دوم این سیاست ها را دو برابر خواهد کرد.

کاخ سفید با هدایت ترامپ، احتمالا تعرفه‌های وارداتی را افزایش می‌دهد و او صحبت‌های زیادی در مورد استفاده از این ابزار برای هدف قرار دادن چین داشته است. اما ترامپ به همان اندازه احتمال دارد که به معامله ای عملگرایانه با رئیس جمهور چین شی جین پینگ دست بزند......

منبع و ادامه : کانورسیشن

نظرات

  1. در دوران ترامپ جمهوری اسلامی یا با آمریکا معامله می‌کند یا سرنگون می‌شود

    پاسخحذف
  2. یکی از بزرگ‌ترین خطاها در برخورد با دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری منتخب ایالات متحده، دست‌کم گرفتن توانایی‌های اوست. اینکه ترامپ اصطلاحات دانشگاهیان را به کار نمی‌گیرد، از عبارات تحلیل‌گران استفاده نمی‌کند و به درایت و تدبیر سیاسی معروف نیست، به این معنا نیست که او درباره این مسائل درک و آگاهی کم‌تری دارد.

    پاسخحذف

ارسال یک نظر

پست‌های پرطرفدار