برنامه هسته ای ایران را نمی توان با بمباران از میان برد!

 


نشنال اینترست: خاورمیانه در آستانه یک جنگ تمام عیار منطقه ای قرار دارد. اسرائیل اخیرا حملات تلافی جویانه ای را بر علیه ایران انجام داد. این در حالیست که اسرائیل از حمله به تاسیسات هسته ای و نفتی ایران اجتناب کرد، اما هنوز این خطر وجود دارد که حملات موشکی پیاپی اسرائیل و ایران، ایالات متحده را به جنگ دیگری در خاورمیانه بکشاند.

مجموعه‌ای از افراد، مانند نفتالی بنت، نخست‌وزیر سابق و جان بولتون، ارتش اسرائیل را برای حمله به قابلیت‌های هسته‌ای ایران تشویق کرده‌اند - و همچنان تشویق می‌کنند. با مرگ برجام آنان استدلال می کنند که تنها گزینه اسرائیل برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته ای، جنگ است. با این حال، استدلال ها به نفع حمله به توانمندی های هسته ای ایران نابجا هستند. یک حمله به طور چشمگیری برنامه را به عقب نمی اندازد و احتمالاً ایران را متقاعد می کند که برای امنیت به سلاح هسته ای نیاز دارد. در پایان، در حالی که دستیابی ایران به توانمندی های هسته ای ایده آل نیست، اما برای اسرائیل یا ایالات متحده فاجعه نخواهد بود. 

حامیان حمله پیشگیرانه به ایران توانایی اسرائیل برای از بین بردن تمام ظرفیت های هسته ای ایران را بسیار دست بالا می گیرند. اطلاعات نظامی همیشه ناقص است و بعید نیست که اسرائیل از همه ظرفیت‌های هسته‌ای ایران ـگاه باشد. برای مثال، ایران احتمالاً فناوری تحقیقات هسته‌ای و مراکز خود را در سراسر کشور پراکنده کرده است تا هدف‌گیری را دشوارتر کند. اگرچه ایران تنها دو سایت غنی‌سازی دارد که می‌توانند اورانیوم خود را تا حد لازم برای داشتن سلاح هسته‌ای غنی‌سازی کنند، اما ایران تأسیسات هسته‌ای خود را مستحکم و دور از دسترس کرده است – حداقل یکی از آن‌ها در اعماق زمین قرار دارد که حتی حملات هوایی ایالات متحده نیز بعید است آن را نابود کند. این امر شناسایی و نابودی این قابلیت‌های هسته‌ای را برای اسرائیل دشوارتر می‌کند و به مشارکت ایالات متحده نیاز دارد تا شانس بیشتری برای نابودی شان داشته باشد.
حتی در یک سناریوی بسیار بعید، چنانچه اسرائیل تمام قابلیت‌های هسته‌ای ایران را نابود کند، ایران همچنان دانش لازم برای ساخت سلاح‌های هسته‌ای را حفظ خواهد کرد. این همان دلیلی است که سلاح های هسته ای هرگز از بین نمی روند.بنابراین فقدان سلاح هسته ای توانایی یک کشور برای ساخت آن را از بین نمی برد. اگر اسرائیل سعی می‌کرد ایران را با زور خلع سلاح هسته‌ای کند، تهران را متقاعد می‌کرد که تنها راه برای امنیت واقعی، دستیابی به زرادخانه هسته‌ای است . عاملی برای توارن در سیاست بین‌الملل.......

منبع و ادامه: نشنال اینترست

نظرات

  1. عزم تیم دونالد ترامپ برای بازگشت «فشار حداکثری» علیه ایران

    پاسخحذف
  2. رویکردهایی که ترامپ در چهار سال ریاست‌جمهوری خود در قبال ایران در پیش گرفت برخی از گروه‌های مخالف جمهوری اسلامی را به سقوط حکومت امیدوار کرد. برخی از شخصیت‌ها و جریان‌های اپوزیسیون معتقدند در صورت استمرار فشار حداکثری آرزوی دیرینه آن‌ها مبنی بر پایان جمهوری اسلامی محقق می‌شد.

    پاسخحذف
  3. ترامپ در چهار سال نخست خود مشاورانی در سیاست خارجی داشت که باور عمیقی بر راهبرد فشار حداکثری علیه ایران داشتند، کسانی چون جان بولتون، مشاور امنیت ملی، مایک پمپئو وزیر خارجه و نیکی هیلی سفیر آمریکا در سازمان ملل، همگی تنها راه تغییر رفتار حکومت ایران را اعمال فشار بیشتر بر ایران می‌دانسته و با هرگونه گفت‌وگو با حکومت ایران مخالف بودند.

    پاسخحذف

ارسال یک نظر

پست‌های پرطرفدار