اوکراین اکنون به یک جنگ نیابتی برای قدرت های آسیایی بدل شده است!
فارین پالسی: تردیدها در مورد حمایت پایدار ایالات متحده از اوکراین از مدت ها قبل از پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات وجود داشت و سبب نگرانی هایی در مورد توانایی کی یف برای توانایی دفاع در جنگ برابر مسکو شده بود. این نگرانیها حرکت های دیگری را در این جنگ به راه انداحته است و آن هم دخالت فزاینده قدرتهای آسیای شرقی در یک جنگ اروپایی ست. علاوه بر ورود اخیر حداقل 10000 سرباز کره شمالی به طرف روسیه، نقش چین، ژاپن و کره جنوبی این سوال را مطرح می کند که آیا یک جنگ نیابتی در حال گسترش در اوکراین است یا خیر. با شواهد پیش رو، پاسخ مثبت است: جنگ موقعیت جدیدی را برای کشورهای مانند هند ایجاد می کند تا برای منافع خود در صحنه جهانی رقابت کنند.
در جنگ نیابتی دو کشور به طور غیرمستقیم با یکدیگر و با حمایت از شرکت کنندگان حال و حاضر جنگ در یک کشور ثالث - با یکدیگر می جنگند. نمونههای کلاسیک دوران جنگ سرد عبارتند از بحران کنگو در دهه 1960 و بحران آنگولا در دهه 1970، زمانی که اتحاد جماهیر شوروی و ایالات متحده هر یک از جناحهای متخاصم در یک جنگ داخلی با پول، اسلحه و گاهی اوقات سربازان از کشورهای دیگر حمایت کردند. خود هرگز مستقیماً درگیر جنگ نشدند.
همه جنگ های پروکسی شبیه به هم نیستند یا از الگوی استاندارد پیروی نمی کنند. گاهی اوقات، حمایت یک قدرت خارجی از یک طرف، آن قدرت را به مداخله مستقیم سوق می دهد. به دخالت تدریجی ایالات متحده در جنگ ویتنام یا حمله شوروی به افغانستان برای حمایت از دولت درگیر در آنجا توجه کنید. حتی زمانی که تلاشهای نظامی نیابتهایشان کاهش یافت، ایالات متحده و اتحاد جماهیر شوروی مشارکت خود را در تلاش برای جلوگیری از پیروزی نیابتی ابرقدرت دیگر ادامه دادند.
جنگ روسیه بر علیه اوکراین همه نشانه های یک جنگ نیابتی را دارد. اعضای ناتو و چندین کشور دیگر همسو با غرب به نوبه خود از اوکراین با تحویل تسلیحات حمایت می کنند. هدف غرب ممکن است دفاع از اوکراین باشد، اما تلاشهای آن لزوماً متوجه روسیه است. حمایت غرب از اوکراین با وادار کردن پوتین به شکست در اهدف خود برای تحت سلطه در آوردن اوکراین، روسیه را تضعیف می کند. لوید آستین، وزیر دفاع ایالات متحده نیز چنین پیشنهاد داد و اعتراف کرد که "ما می خواهیم شاهد تضعیف روسیه باشیم."
اما دخالت کشورهای شرق آسیا در هر طرف این جنگ چطور است؟ آیا این یک جنگ نیابتی برای آنها نیز هست؟ اگر چنین است، یعنی چه ؟
از طرفداران روسیه شروع کنید. علیرغم اینکه چین از ارائه آشکار تسلیحات به روسیه خودداری می کند، برای اطمینان از توانایی مسکو برای ادامه جنگ تلاش کرده است. این کشور نه تنها با تحریم های غرب مخالفت کرد، بلکه از روابط دیپلماتیک خود در جنوب جهانی نیز برای جلوگیری از محکومیت گسترده تر روسیه استفاده می کند. نکته مهم این است که چین برای حمایت از اقتصاد و صنایع دفاعی روسیه وارد عمل شده است تا اطمینان حاصل کند که روسیه می تواند در برابر تحریم های غرب مقاومت کند و ارتش خود را تامین کند. روسیه اکنون بیشتر کالاهای میدان جنگ و اجزای حیاتی خود را از چین وارد می کند. به گفته آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده، چین اکنون حدود 90 درصد واردات میکروالکترونیک و 70 درصد واردات ماشین ابزار را به روسیه تامین می کند. بر اساس داده های گمرک، پکن هر ماه بیش از 300 میلیون دلار کالاهای دو منظوره را به روسیه ارسال می کند. چین امسال در مانورهای نظامی بلاروس که تنها چند مایلی از مرز لهستان فاصله دارد، به عنوان هشداری دیگر برای ناتو شرکت کرد......
حزبالله لبنان یک روز پس از حمله حماس به اسرائیل برای همبستگی با این گروه حملات به شمال اسرائیل را آغاز کرد و حسن نصرالله، رهبر کشتهشده آن، اعلام کرد که هدف از این حملات «حمایت از مردم فلسطین در نوار غزه» است. او گفت که توقف حملات از لبنان بستگی به آتشبس میان اسرائیل و حماس دارد.
پاسخحذفولادیمیر پوتین با بازنگری دکترین هستهای روسیه در ۲۰۲۴، آستانه استفاده از تسلیحات هستهای را کاهش داد. استفاده از موشک جدید «اورشنیک» در اوکراین و تهدیدات هستهای، نگرانیهای جهانی را تشدید کرده است. احتمال استفاده از تسلیحات هستهای تاکتیکی روسیه علیه اوکراین بالاست، اما پاسخ ناتو با خطرات بزرگ همراه است.
پاسخحذفایران را فراموش کردی؟؟!!!!!!
پاسخحذف