ایرانیان به دنبال ایرانی بدون آیت الله ها هستند؟نه به جمهوری اسلامی در نظر سنجی ها!
واشنگتن پست:ایرانی ها فراتر از آیت الله ها و جمهوری اسلامی نگاه می کنند.چه اتفاقی می افتد زمانی که بیشتر جمعیت یک کشور خواستار کنار رفتن شما از قدرت هستند؟ برای آیت الله های ایران،شاید پاسخ به این پرسش خیلی نزدیک باشد چرا که شواهد نشان می دهد ملت اسیر و زیر کنترل آیت الله ها به دنبال تغییری اساسی هستند. جدیدترین نظرسنجی، گروه مطالعات افکارسنجی ایرانیان که از بیش از 20،000 ایرانی در 31 استان در ماه گذشته انجام شده است ، نشان داد که حدود 53٪ از پاسخ دهندگان خود را کاملاً طرفداران تغییر رژیم معرفی می کنند، در حالی که 26٪ دیگر از تحول ساختاری و و گذار از جمهوری اسلامی» حمایت میکنند.
بنا بر این نظرسنجی تنها یک پنجم (۲۱ درصد) از پاسخ دهندگان از اصول و ارزشهای انقلاب آیتالله خمینی حمایت کردهاند یا معتقدند که رژیم اصلاحپذیر است و ترجیح میدهند در سیستم فعلی کار کنند.
ارقام و آمار گرفته شده قابل توجه است. رژیم فعلی تهران مبارزه عمیق و همه جانبه ای با غرب دارد. سالها است که گروهی از تحلیلگران و کارشناسان دلسوز جمهوری اسلامی استدلال می کنند که چنین رقابتی بین عناصر اصلاح طلب ایران و عناصر محافظه کار آن در جریان است و این دلیل اصلی سیاست های آمریکا نیز در همین جاست. آنچه که آمریکا را وادار ساخته سیاست خود را در قبال تهران ملایم کند تا به این وسیله اصلاحطلبها تقویت شوند.
همانطور که بررسی نظرسنجی مؤسسه گمان روشن می کند، با وجود چنین شکافی در بهترین حالت یک سیاست حاشیه ای در بدنه سیاست امروز ایران در جریان است. در عوض، امروز بین کسانی است که می خواهند نظام ولایت فقیه (ولایت فقیه) خمینی را حفظ کنند و کسانی که آن را کاملاً انکار می کنند شکافی وجود دارد. یافته های این تحقیق آنچه را که مخالفان رژیم فعلی ایران مدتهاست ادعا می کنند تائید می کند.حالا بیش از چهار دهه پس از انقلاب ۱۹۷۹ پیوندهای ایدئولوژیک که رژیم ملایان را سرپا نگه داشته بود شکنندهتر از هر زمان دیگریست.
این واقعیتی است که زمامداران ایران خیلی خوب آن را میدانند، حتا اگر رهبران غرب هنوز آن را درک نکرده باشند. به همین دلیل، در پاییز سال ۲۰۱۹، رژیم ایران نیروی گستردهای علیه معترضان برای خاموش کردن یا حداقل ساکت کردن موقت اعتراضات خیابانی بسیج کرد. گزارش شده که علی خامنهای آن زمان به نیروهای امنیتی اجازه داد «برای سرکوب اعتراضات هر آنچه لازم است انجام دهند.»
در نتیجه این سرکوبها بیش از ۱۵۰۰ نفر کشته شدند که از خشنترین سرکوبها در دوران جمهوری اسلامی به شمار میرود.
هنوز هم همان شرایطی که باعث ایجاد این اعتراضات شد (از جمله فساد رسمی، حاکمیت مذهبی غیرقابل تحمل و سوء مدیریت اقتصادی گسترده) همچنان وجود دارد و این در نارضایتی گستردهای که در نظرخواهی مؤسسه گمان نیز ثبت شده نقش داشته است.....
منبع و ادامه مطلب :واشنگتن پست
نظرات
ارسال یک نظر