چرا ما باید مراقب استعمار جدید چین باشیم؟!تجربه آفریقا از استعمار چینی

 

 

 

نیو آفریکن:در سال 2013 رئیس جمهور چین شی جینگ پینگ یک برنامه سرمایه گذاری بین المللی را آغاز کرد که با عنوان و ابتکاری به نام کمربند و جاده ابریشم  شناخته می شود. بر این اساس ، چین برای اتصال اقتصاد جهانی سرمایه گذاری زیادی را در پروژه های زیربنایی خارجی در بیش از 60 کشور که 60 درصد از جمعیت جهان و 30 درصد از تولید ناخالص داخلی جهان را تشکیل می دهند آغاز کرد.از سال 2013 تا 2018 چین تقریباً 614 میلیارد دلار در کشورهای شرکت کننده در این طرح سرمایه گذاری انجام داده است. مورگان استنلی پیش بینی می کند هزینه کل چین برای طرح طی یک دهه آینده به 1.3 تریلیون دلار برسد.

رئیس جمهور شی این طرح را فرصتی می داند تا مدل رشد اقتصادی چین را با کشورهای در حال توسعه به اشتراک بگذارد. رقبای ژئوپلیتیکی نگران هستند که برنامه های سرمایه گذاری جاده ابریشم که به اختصار BRI  نامیده می شود، نفوذ سیاسی و گسترش نظامی چین را تعمیق می بخشد.

آیا BRI برای زندگی در حال توسعه یک نجات است، یا امپریالیسم اقتصادی؟

در آفریقا، واضح است که کارزار سرمایه گذاری خارجی چین شکل جدیدی از استعمار است. قاره ای که من در آن زندگی و کار می کنم،جایی برای آغاز است.وقتی BRI در سال 2013 راه اندازی شد، اولویتش پروژه های توسعه منطقه ای در آسیا، خاورمیانه، آفریقا و اروپای شرقی بود. با وجود مخالفت ایالات متحده و اتحادیه اروپا، ایتالیا اولین کشور بزرگ صنعتی در گروه هفت بود که به این طرح پیوست. مقامات آمریکایی نگران گسترش یک شبکه زیرساختی هستند که ننیجه آن بدهی های فلج کننده، ساخت و سازهای ناقص و سو مدیریت پروژه ها خواهد بود.

مرکز توسعه جهانی مطالعه ای را در مورد 23 کشور شرکت کننده در BRI منتشر کرد.بر اساس اسن مطالعه 10 تا 15 کشور در معرض خطر بدهی سنگین قرار دارند. موارد و نمونه هایی مهم دیگر مانند سریلانکا و پاکستان است .در این کشورها که در آن پروژه های  BRI اجرا می شود ولت های محلی زیر فشار بدهی شدید قرار دارند. و مقامات در تلاشند از چینی ها درخواست بخشش بدهی شان را بکنند.....

منبع و ادامه:نیو افریکن

نظرات

پست‌های پرطرفدار