چرا آلمان به اوکراین سلاح نمی فرستد؟
بی بی سی :خودداری آلمان از ارسال تسلیحات به اوکراین برخی از متحدان را متحیر و برخی دیگر را خشمگین کرده است. اما دلایل عقب کشیدن قدرتمندترین کشور اروپا، تاریخی و پیچیده است.
در شرق برلین یک علفزار بزرگ وجود دارد که خاک آن داستان های وحشتناکی را روایت می کند. همانطور که کشاورزان زمین را شخم می زنند، استخوان های کشته شدگان و سلاح های به جا مانده را زیر و رو می کنند. تکه های به جا مانده از یکی از وحشیانه ترین نبردهای جنگ جهانی دوم.
بهار ۱۹۴۵ بود . هیتلر در انباری در برلین مخفی شد و سربازانش عقبنشینی کردند . نیروهای شوروی از شرق به سوی این دشت پیش رفتند , اما در بالای آنجا در تپهای به نام ارتفاعات سیلو , نازی ها موضع تدافعی گرفته بودند .
حمامی از خون گلآلود و هرج و مرج راه افتاد. شوروی در نهایت پیروز شد و پایان جنگ را تسریع کرد. برآورد می شود که ۳۰،۰۰۰ سرباز آنجا کشته شدند .
دیدن یک بنای یادبود در ارتفاعات سیلو ، بیان درک این مساله است که تا چه حد این بخش از تاریخ در ذهن بسیاری از آلمانیها هنوز باقی ماندهاست و البته نشان دهنده این امر که چگونه وحشتهای قرن بیستم هنوز بر سیاست خارجی آنان تاثیر میگذارند .
این یکی از دلایلی است که آلمان از ارسال سلاح به اوکراین امتناع کردهاست و این امر واکنش خشمگینانه سیاستمداران را برانگیخته است .
یک ملت صلح طلب در برابر ماست .
یک نظرسنجی سالانه نشان میدهد که اکثر مردم آلمان معتقدند که مذاکرات دیپلماتیک بهترین راه برای حل مناقشه است . نیروهای آلمانی به ندرت در هر عملیاتی به غیر از ماموریتهای حفظ صلح شرکت میکنند . چند استثنا بحثبرانگیز نیز وجود دارد مانند حضورشان در بالکان در دهه ۹۰ و اخیرا ً، افغانستان .
در یک نتاقض عجیب آلمان ،همچنین یکی از بزرگترین صادر کنندگان اسلحه است .اگرچه صادرات آن توسط آمریکا و روسیه کم شدهاست و کنترل شدیدی در مورد محل ارسال سلاح دارد. با وجود این دولت آنگلا مرکل گاهی متهم به عدم پایبندی به این قوانین شده است.
توماس کلاین بروکهوف از صندوق مارشال آلمان میگوید: «آلمان یک سیاست خویشتنداری در مورد درگیریهای نظامی از همه نوع دارد و صادرات تسلیحات بهعنوان سیاستی با هدف دامن زدن به درگیریها به جای کاهش درگیری تلقی میشود». این سیاست دیرینه می گوید که آلمان سلاح به مناطق درگیری صادر نمی کند.....
نظرات
ارسال یک نظر