ثروتمندترین سازمان های تروریستی جهان !
فوربس: بیست سال پس از اعلام «جنگ جهانی بر علیه تروریسم» توسط ایالات متحده - سازمانهای تروریستی ثروتمندتر و قویتر از همیشه به کار خود ادامه می دهند.از طالبان در افغانستان، حوثیها در یمن، تا حزبالله لبنان: گزارش بینالمللی نشریه فوربس-اسرائیل منابع مالی ثروتمندترین سازمانهای تروریستی را ردیابی میکند و مکانیسمهای مالی آنها را نشان می دهد.
ژنرال هرزی حلوی، معاون رئیس ستاد ارتش اسرائیل زمانی که به عنوان رئیس اطلاعات نظامی اسرائیل خدمت می کرد، گفت: «پشت هر سازمان تروریستی موفق، یک سیستم اقتصادی وجود دارد و معمولاً یک کشور». در سال های اخیر، نظر حلوی به یک واقعیت تبدیل شده است. همین نتیجه از تحقیقات بینالمللی فوربس اسرائیل از ثروتمندترین سازمانهای تروریستی در جهان به دست میآید.
این سومین باری است که فوربس این گزارش منحصر به فرد را منتشر می کند که بازتاب گسترده ای در سطح بین المللی داشت. این تحقیق همچنین تخمین درآمد سالانه گروههای تروریستی را نشان می دهد تجزیه و تحلیل میکند. چگونه چنین سازمانهایی ثروت زیادی و امکانات اقتصادی هنگفت انباشتهاند، و شاید مهمتر از این نکته چه عواملی پشت این عملیات اقتصادی عظیم قرار دارند.
راه اندازی تشکیلات اولیه یک سازمان تروریستی به منابع مالی زیادی نیاز دارد. حقوق فعالان، اردوگاه های آموزشی، یا خرید سلاح. گاهی اوقات، حتی هزینههای مالی «غیر نظامی»، بهویژه در مورد سازمانهای تروریستی بزرگ و قدرتمند که کل کشورها یا مناطق جغرافیایی را که میلیونها شهروند در آن زندگی میکنند تسخیر کردهاند.
در کنار بودجه ای که برای فعالیت های تروریستی به کار گرفته می شود، سازمان های تروریستی مانند حماس یا حزب الله، بخشی از بودجه خود را برای بهره برداری از زیرساخت ها و خدمات غیرنظامی استفاده می کنند. آنها اغلب این کار را با هدف آشکار تعمیق کنترل خود بر جمعیت و با هدف استخدام بیشتر نیروها، برای اهداف نظامی انجام می دهند. از سوی دیگر، این سازمان های تروریستی از منابع گسترده ای برخوردار هستند که توسط منطقه یا کشور تحت کنترل آنها ارائه می شود.
سازمان های تروریستی به منظور جمع آوری منابع مالی در روش های زیرزمینی، خارج از قانون و فراتر از قانون، و در اقتصاد سایه جهانی - مشابه سازمان های جنایتکار و کارتل های مواد مخدر و گاهی با همکاری آنها فعالیت می کنند. در کنار فعالیتهای مجرمانه قابل توجه، قاچاق مواد مخدر، استخراج غیرقانونی منابع طبیعی، تجارت کالاهای دزدیده شده و تقلبی، یا اخاذی باجگیری، یک لایه به ظاهر قانونی دیگر نیز وجود دارد.
و بخش بزرگی از این عملیات پشت مشاغلی که کاملاً قانونی به نظر می رسند انجام می شود. شرکت ها، مدیران اجرایی، موسسات خیریه و حتی بانک ها به عنوان اشخاص حقوقی توسط سازمان های تروریستی مورد استفاده قرار می گیرند و جزء ضروری در مکانیسم ایجاد و پول شویی سرمایه های تروریستی هستند.
برآورد درآمد تخمینی سازمان های تروریستی به واقع کاری پیچیده است. تعریف اولیه «سازمان تروریستی» مشمول تعابیر مختلفی است که در برخی موارد از منافع امنیتی و سیاسی ناشی می شود. بنابراین، ما از فهرست رسمی سازمان های تروریستی خارجی تعیین شده وزارت خارجه آمریکا استفاده کردیم.
علاوه بر این، ما با کارشناسان در زمینههای تحقیقاتی، اطلاعاتی و امنیتی در اسرائیل و خارج از کشور مشورت کردیم تا به طور دقیق آن گروههایی را که مطابق با تعریف «سازمان تروریستی» هستند، مشخص کنیم. به نوعی در جمع بندی داده های هر دوی این منابع؛ ما ویژگی های لیست ارائه شده را فرموله کرده ایم.
به منظور برآورد درآمدهای این سازمان های تروریستی، کار تحقیقاتی کامل و جامعی انجام شده است . نتیجهگیری این تحقیق جهانی بر اساس دادهها، برآوردها و ارزیابیهای کارشناسی است که توسط نهادهای مختلف دولتی و امنیتی، سازمانهای بینالمللی، دانشگاهها و مؤسسات تحقیقاتی منتشر یا به ما منتقل شده است.
علاوه بر این، طی چند ماه گذشته، دهها مصاحبه با کارشناسان اطلاعاتی و امنیتی، افسران نظامی و پلیس، مقامات مالیاتی، بازرسان تروریستها و متخصصان درگیر در جنگ مالی سازمانهای تروریستی مختلف در سراسر جهان انجام دادهایم.....
نظرات
ارسال یک نظر