هنوز«خیلی زود است که بگوییم» که آیا اعتراضات در ایران،رژیم را سرنگون خواهد کرد یا خیر!!!

 


پولیتیکو: دولت بایدن در حالت انتظار و بررسی به سر می برد و به دنبال اثر  اعتراضات در ایران بر رژیم اسلامی ست.
 اما جو بایدن این بار در حمایت از تظاهرکنندگان همانند آنچه در سال 2009 رخ داد  بسیار سریعتر از رئیس سابق خود، باراک اوباما، به حرکت درآمد. قتل مهسا امینی توسط پلیس اخلاقی به اصطلاح «موضوع حیثیت و حقوق اساسی» بود.
با این حال، خودی‌ها هنوز مطمئن نیستند که این روزهای خشم به کجا راه می‌برد. یک مقام ارشد دولت گفت: «برای گفتن چنین چیزی خیلی زود است. سخنگوی شورای امنیت ملی نیز این نظر را تکرار کرد: «ما نمی‌توانیم پیش‌بینی کنیم که آیا این اعتراض‌ها به تغییر سیاسی تبدیل می‌شوند یا خیر».اما ایالات متحده می تواند به دنبال نشانه هایی باشد که نشان می دهد قدرت روحانیت در حال سقوط است.

آنچه در این میان شاخص و دیدنی ست گرد هم آمدن ایرانیان از همه اقشار و  برپایی تظاهرات بزرگ و پر سر و صدای روزافزون ضد دولتی ست . روز دوشنبه، اتحادیه صنفی فرهنگیان، معلمان و دانش آموزان را به اعتصاب فراخواند.

واکنش رژیم نیز مهم است. نیروهای امنیتی ایران متأسفانه در سرکوب قیام ها مهارت دارند و این کار را به طرز وحشیانه ای برای چندین دهه تمرین کرده اند. اما اگر مقاومت فزاینده مردم به دنبال افزایش جایگاه خود باشد این امکان وجود دارد که رژیم حتی در میان حامیانش اعتبار خود را از دست بدهد. تصاویر خشونت‌آمیز چنین سرکوبی در داخل ایران و سراسر جهان منتشر می‌شود.

جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی روز یکشنبه در برنامه «ملاقات با مطبوعات» شبکه خبری ان.بی.سی گفت اما آنچه ایالات متحده در 10 روز گذشته شاهد آن بوده، اگرچه الهام بخش است، هیچ چیز مهمی را تغییر نداده است. این مقام ارشد دولت به نشریه گفت: «من چیزی نشنیدم که نشان دهد برای سرنگونی رژیم کافی باشد.

این امر دولت بایدن را از حمایت از تظاهرات زنان خشمگین از مرگ مهسا، فقدان برابری در جامعه ایران و کاهش چشم انداز اقتصادی باز نمی دارد. هفته گذشته، ایالات متحده تحریم های خدمات اینترنتی را کاهش داد تا به گسترش جریان اطلاعات در داخل ایران کمک کند. و ایلان ماسک قول داده است که سیستم اینترنت ماهواره ای استارلینک را به ایران بفرستد تا معترضان را آنلاین نگه دارد.....

متبع و ادامه :پولیتیکو

نظرات

پست‌های پرطرفدار