جهش تعداد پولدارها در ایران زیر سایه تحریم و کرونا

فوربس:تعداد میلیونرها در ایران علی رغم اینکه این کشور از تحریم های ایالات متحده و بیماری همه گیر کوید رنج می برد، چندین برابر شده است.در سال 2020 تعداد افراد با خالص ثروت شخصی در ایران 21.6٪ رشد کرد که نسبت به میانگین جهانی 3.3٪ بالاتر بود و ثروت جمعی این میلیونرهای دلاری با سرعت 24.3٪ حتی سریعتر رشد کرد.

گزارشی از مشاوره کاپژمینی که روز سه شنبه منتشر شد، می گوید:بین مارس و ژوئیه، ارزش تجارت بورس اوراق بهادار تهران 625 درصد در مقایسه با مدت مشابه سال قبل افزایش یافته است. در مقایسه با شاخص اس پس 500 که در طی همین مدت کمی بیش از 16 درصد سود کسب کرده است.

دسترسی به دارایی های بین المللی توسط تحریم ها برای ایرانیان محدود شده است، بسیاری از طبقات ثروتمند و حرفه ای ایران پول خود را وارد سهام می کنند. بازار بورس منجر به ثروتمند شدن آنان شده است. به گفته کاپژمینی اکنون 250،000 میلیونر در ایران وجود دارد و بیشتر آنان در پایتخت، تهران زندگی می کنند.

دولت ایران با سرازیر کردن بودجه عمومی در بورس اوراق بهادار تهران به ایجاد این رونق کمک کرد. در سپتامبر سال گذشته 1٪ از ثروتمندی صندوق دولت (صندوق توسعه ملی) را به بازار تزریق کرد و در ژانویه نیز مبلغ 25 تریلیون ریال (حدود 595.2 میلیون دلار) را اعلام کرد.

ارزهای دیجیتال منبع دیگری از بودجه میلیونرهای جدید ایران را تأمین کرده است. برق ارزان در این کشور کسب و کار پر رونق استخراج بیت کوین را ایجاد کرده است.

یکی از استخراج کنندگان بیت کوین ایرانی که نمی خواست نامش فاش شود، گفت که این روش به طرز دیوانه واری سودآور است و او درآمد بیشتری از استخراج بیت کوین دارد تا اینکه بخواهد به عنوان وکیل مشغول به کار شود. وی می گوید: این امر که برخی از مردم با استخراج بیت کوین در واقع میلیون ها دلار کسب کرده اند درست است.این ثروت با توجه به بی ارزش بودن ریال برای کسانی که در کشور بخواهند بمانند بسیار زیاد است .

او اذعان می کند که  البته اکنون جیغ و هیاهو به پایان رسیده است . اشتیاق برای استخراج ارزهای رمزپایه چنان شدید شد که در ماه مه دولت ممنوعیت چهار ماهه ای برای این کار اعلام کرد. استخراج ارزهای رمزپایه، برق زیادی مصرف می کند و باعث خاموشی در سایر نقاط کشور شده است .

 چنینی ثروتی در ایران را در تضاد شدید با فقر و وضعیت اقتصادی در ایران می‌داند. چرا که بر پایه برخی آمارهای غیر رسمی، ۶۰ درصد از جمعیت ایران به دلیل هزینه‌های زندگی در فقر نسبی به سر می‌برند.

این گزارش به نقل از یک کارشناس امور سیاسی به انتقاد بسیاری از ایرانیان از فاصله فزاینده میان فقیر و غنی در این کشور و نابرابری اقتصادی اشاره می‌کند و مشارکت کم‌سابقه پایین مردم در انتخابات ریاست جمهوری ایران را نشان یأس و ناامیدی مردم از دولت می‌داند. فوربس می‌نویسد، این خبر که ثروتمندان ایران ثروتمندتر می‌شوند می‌تواند برای رئیس جمهور آتی ایران مشکل‌زا شود.....

منبع و ادامه:فوربس

نظرات

پست‌های پرطرفدار