چرا ابراهیم رئیسی آن کسی که شما فکر می کنید نیست؟

فارین پالسی: رئیس جمهور بعدی ایران محافظه کاری است که وسواس زیادی در قدرت دارد - اما کمتر از آنچه فکر می کنید تعصب دارد.در ایران، قطعه نهایی برای قبضه کردن قدرت در جای مناسب خود قرار گرفت و این جاگذاری عواقب و تاثیر بسیاری برای این کشور و روابطش با بقیه جهان در بر خواهد داشت .

ابراهیم رئیسی، رئیس قوه قضائیه، همانطور که انتظار می رفت در انتخابات آخر هفته پیروز شد و به این ترتیب برای یک دوره چهار ساله به دفتر ریاست جمهوری قدم گذاشت. وی همچنین به عنوان جانشین فرضی علی خامنه ای به عنوان رهبر بعدی جمهوری اسلامی به رسمیت شناخته خواهد شد، موقعیت و جایگاهی که ممکن است تا پایان عمر در آن ماندگار شود.

 درک نوع نگاه او به جهان و مناسباتش  مهم است اما دسترسی و فهم آن نیز آسان نیست. در سطح بین المللی، رئیسی به عنوان تندرو شناخته می شود، اما این برچسبی است که زوایای پنهانی در پشت خود دارد.تنزل شخصیت او به یک آدم متعصب و تندرو ، غفلت از مهم‌ترین جز شخصیت سیاسی اش است: فرصت‌طلبی و  زیرکی . این همان وجه شخصیتی او ست که پیشرفت و طی کردن پله های قدرت این فرد را توضیح می‌دهد  و البته نوع  سبک رهبری او را  به بهترین نحو پیش‌بینی می‌کند.

برخی هنوز امیدوار بودند که خامنه ای در روند تعیین صلاحیت ها سرانجام مداخله کند. همانطور که او در سال 2005 برای بازگرداندن برخی از نامزدهای رد صلاحیت شده مداخله کرد. سرانجام خامنه ای بدون آنکه خواستار معرفی مجدد نامزد خاصی شود از شورای نگهبان خواست تا رفتارهای ناعادلانه خود را جبران کند. پاسخ شورای نگهبان به این ادعا نه بود.

پاکسازی رقبا توسط شورای نگهبان دو مزیت بزرگ برای انتخاب رئیسی داشت. در وهله اول، و بدیهی ترین آن، این مسابقه را از جدی ترین رقبای خود تهی کرد. در مرحله دوم، و شاید حتی مهمتر از آن، رد صلاحیت ها اشتیاق عمومی را کاهش داده و باعث کاهش روحیه بخش هایی از رای دهندگان شد که مشارکت آنها به طور سنتی برای نامزدهای معتدل یا اصلاح طلب بسیار مهم بود...

منبع و ادامه :فارین پالسی

نظرات

پست‌های پرطرفدار