فساد پشت پرده آتش سوزی های عراق !

تی آر تی: زمانی عراق، به داشتنِ یکی از بهترین نظام‌های بهداشت و درمان در منطقه مباهات می کرد. زیرساخت‌های بهداشت و درمانِ ضعیف این کشور در زمان حاضر ، نمود روشنی از بی توجهی و سومدیریت‌ها در عرصه حکمروایی عراق پس از جنگ‌های خلیج فارس است.عراقی ها به سختی می توانند یک هفته را بدون خبر تلخی سپری کنند. این بار آتش سوزی عظیم در بخش ویروس کرونا در بیمارستانی در ناصریه در جنوب عراق که منجر به کشته شدن حداقل 90 نفر و زخمی شدن تعداد بیشماری دیگر شده است.

این آتش سوزی در اوایل این هفته قابل پیش بینی بود، آنهم در کشوری محاصره شده توسط نخبگان فاسدی که فقط به دنبال منافع خود هستند و توجهی به مردمی که عهده دار اداره امورشان هستند، ندارند.

اگرچه وضعیت نظام بهداشت وسلامت عراق تا حد زیادی فاجعه بار است، با این حال، نمی‌توان آن را جدای از فسادها، ناکارآمدی ها، و سومدیریت‌هایی که در بخش‌های مختلف دولتی عراق پس از حمله سال ۲۰۰۳ نیرو‌های آمریکایی به عراق شاهد آن بودیم، ارزیابی نماییم. قرار بود در نتیجه حمله آمریکا به عراق، عراقی‌ها زندگی بهتری را تجربه کنند با این حال، چیزی جز تشدید فشار‌ها و سختی به زندگی ملت عراق نصیب آن‌ها نشد.

عراق زمانی به دلیل ارائه آموزش‌های پیشرفته و زیرساخت‌های علمی خود، موردِ رَشک و حسادت ملت‌های عرب بود. با این حال پس از وقوع جنگ خلیج فارس در سال ۱۹۹۱ و جریان گسترده فرار مغز‌ها از عراق، این کشور با چالش‌های اساسی رو به رو شد. پیشتر، عراق از جمله کشور‌هایی بود که بهترین و ورزیده‌ترین پزشکان، دانشمندان و تیم‌های پزشکی را در منطقه تربیت می‌کرد. افرادی که گا‌ها شهرت بین المللی نیز کسب می‌کردند.

با این همه، تحریم‌های گسترده علیه عراق در دوره "صدام حسین" و ارائه ابتکار "نفت در برابر غذا" به عراق، به شدت زیرساخت‌های پزشکی و درمانی عراق را فلج کرد و تا سال ۱۹۹۶، موجب مرگ دست کم نیم میلیون کودک عراقی شد. امری که به زعم "مادِلین آلبرایت" وزیر خارجه سابق آمریکا، "ارزشش" را داشت.

آمریکایی‌ها در سال ۲۰۰۳ با وعده یک زندگی بهتر برای عراقی ها، به این کشور حمله کردند. البته که در همان زمان هم فقط افراد ساده لوح اعتقاد داشتند که حمله آمریکا به عراق، قرار است همه چیز را برای عراقی‌ها بهتر کند. پُر واضح بود که حمله واشنگتن به عراق، شرایط را به نسبت قبل برای عراق بدتر خواهد کرد. اشغال عراق و فساد گسترده‌ای که پس از آن بر این کشور حاکم شد، شرایط را به مراتب برای این کشور بدتر کرد.

پس از حمله آمریکا به عراق، این کشور با ده‌ها دیکتاتور در بخش‌های مختلف خود مخصوصا بخش بهداشت و درمان رو به رو شد. بسیاری از ناظران بر این باورند که ساختار عراق پس از سقوط صدام، تا حد زیادی به سمت فرقه گرایی حرکت کرد و عملا برخی نخبگان سیاسی، منافع بخش‌هایی از جامعه عراق را به ضرر بخش‌های دیگر، نمایندگی می‌کردند. همین مساله موجب ایجاد موجی از فساد و بی کفایتی در داخل عراق شد که در نوع خود موجب ایجاد فجایع زیادی شده است.....

منبع و ادامه:تی آر تی

نظرات

پست‌های پرطرفدار