اهل سنت در ایران: اعتراض به چندین دهه تبعیض و سرکوب!

 


واشنگتن اینستیتو: در نبود آمار رسمی و معتبر در ایران تخمین زده می‌شود که حدود ده درصد از جمعیت 86 میلیونی کنونی ایران را اقلیت سنی ایران تشکیل می‌دهند. در چهار دهه اخیر این گروه اقلیت همواره از صدای سیاسی و نمایندگان متناسب برخوردار نبوده اند. این کمبود طولانی مدت می تواند به توضیح اظهارات اخیرشخصیت های مذهبی کلیدی سنی و حمایتشان از اعتراضات جاری در ایران کمک کند، علیرغم خطر و سرکوب مداوم که اقلیت ها  از جمله سنی ها را هدف قرار داده این اظهارات ادامه دارد.

حاشیه سازی سیاسی اهل سنت:


به حاشیه راندن ایرانیان اهل سنت در بالاترین سطح حکومت آشکار است. باید شیعه باشی تا در بسیاری از ادارات عالی دولتی از جمله مجلس خبرگان، مجمع تشخیص مصلحت نظام و شورای نگهبان امکان خدمت گذاری وجود داشته باشد. در حالی که از همه جایگاه های دولتی منع نمی‌شوند، اما تبعیض آشکار به این معناست که از 277 نماینده منتخب مجلس خبرگان دینی  تنها دوازده نفر اهل سنت بوده‌اند. این اعضا فقط از دو استان ایران با جمعیت اکثریت سنی یعنی سیستان و بلوچستان و کردستان هستند.

به همین ترتیب، تنها شش درصد (121 از 1996) از نمایندگان منتخب ایران از زمان آغاز به کار اولین مجلس پس از انقلاب ایران (مجلس) در سال 1980 سنی بوده اند. قابل ذکر است که این نمایندگان همگی از بین 22 نماینده انتخاب شده اند. 206 حوزه انتخاباتی ایران که مجموعاً حدود هفت درصد از کل جمعیت کشور را تشکیل می دهند. این 22 بخش در هفت استان گلستان، هرمزگان، کرمانشاه، کردستان، خراسان رضوی، سیستان و بلوچستان و آذربایجان غربی پراکنده هستند. در سال 2016 بود که محمدقاسم عثمانی نماینده بوکان اولین عضو سنی هیأت نظارت مجلس شد. و پس از آن چهار سال دیگر طول کشید تا اولین و تنها زن اهل سنت شیوا قاسمی پور از مریوان به عنوان نماینده مجلس انتخاب شود.

منبع و ادامه : واشنگتن اینستیو

نظرات

پست‌های پرطرفدار