معترضان در ایران با مقاومت سرسختانه از تسلیم شدن امتناع می کنند!

 


فارین پالسی:  با تشدید خشونت های رژیم، جنبش اعتراضی در ایران همچنان در حال قدرت گرفتن است و اینک جهان نظاره گر آن است. اعتراضات ایران با وجود سرکوب ها ادامه دارد.

بیش از دو ماه از اعتراضات گسترده در ایران پس از مرگ مهسا امینی 22 ساله، یک زن کرد ایرانی که در تهران در بازداشت پلیس اخلاق شد، می گذرد. جنبش تحت رهبری جوانان با وجود افزایش خشونت توسط رژیم همچنان با قدرت به راه خود ادامه می دهد و توجه جهانی را نیز به خود جلب کرده است. در روزهای اخیر، نیروهای امنیتی سرکوب خود را با شلیک گلوله جنگی در منطقه کردستان ایران، که در مرکز جنبش اعتراضی قرار دارد، تشدید کرده اند. روز دوشنبه، ده‌ها هزار معترض در این استان به مراسم تشییع جنازه پسر 16 ساله‌ای که در تظاهرات در شهر کوچک پیرانشهر کشته شد، پیوستند. 

دفتر کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل (OHCHR) روز سه شنبه وضعیت جاری در ایران را "بحرانی" خواند و گفت که تاکنون بیش از 300 نفر در سرکوب های رژیم کشته شده اند. یک سخنگوی OHCHR گفت که گزارش ها از شهرهای اکثریت کردنشین نشان می دهد که نیروهای امنیتی بیش از 40 نفر را در هفته گذشته کشته اند. برآوردهای سایر گروه های حقوق بشری حتی بیشتر از این مقدار است. خشم جوشان معترضان همچنان در فوران است. نارضایتی از دولت تندرو، بحران اقتصادی و سیاست‌هایی مانند قانون حجاب اجباری چالشی های مهم رژیم است. روزنامه وال استریت ژورنال روز سه شنبه گزارش داد که رهبران فعلی ایران ماه گذشته با دو خانواده بنیانگذار جمهوری اسلامی و میانه‌رو تماس گرفتند و از آنان  خواستند برای آرام کردن اعتراضات با مردم صحبت کنند، اما آنان نپذیرفتند.

شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در ژنو روز پنجشنبه با حضور دیپلمات ها و شاهدانی در مورد اعتراضات مناظره ای برگزار خواهد کرد. در این جلسه پیشنهادی برای ایجاد یک هیئت حقیقت یاب که متمرکز بر سرکوب های جاری ست مطرح شد. هدف این هیئت حقیقت یاب جمع آوری شواهدی مبنی بر سوء استفاده ها و بدرفتاری های احتمالی ست که بعدها می تواند در دادگاه ملی یا بین المللی مورد استفاده قرار گیرد، می شنود.

ناآرامی های ایران در جام جهانی فوتبال 2022 نیز نمایان شد. جایی که تیم ملی این کشور در اولین بازی خود روز دوشنبه با انگلیس، با خودداری از خواندن سرود ملی به نشانه همبستگی آشکار با معترضان آغاز شد. تیم ملی فوتبال پیش از این با انتقاد فعالان به دلیل تعظیم در برابر ابراهیم رئیسی رئیس جمهور ایران در مراسم پیش از اعزام به قطر مواجه شده بود. ویدئوهای آنلاین تعدادی از معترضان را نشان می دهد که این شکست فوتبالی را جشن می گیرند. ایران روز جمعه به مصاف ولز می رود. به گزارش گاردین، برخی از سیاستمداران ایرانی تهدیدهای پنهانی برای تیم ارسال کرده اند و این سوال را مطرح کردند که رفتار بازیکنان در مرحله بعدی چه خواهد بود. رئیس شورای شهر تهران روز سه شنبه گفت: هرگز اجازه نمی دهیم کسی به سرود و پرچم ما توهین کند. یکی دیگر از نمایندگان مجلس خواستار جایگزینی این تیم با بازیکنان وطن پرست بیشتری شد. با این حال، رسانه ملی از نمایش اعتراض خاموش تیم خودداری کرد ....

منبع و ادامه : فارین پالسی

نظرات

پست‌های پرطرفدار