نسل جدید معترض در ایران!


 در سواحل عمومی، زنان باید حجاب داشته باشند، حتی در آب

نیویورکر: رهبر پیشین انقلاب ایران، روح‌الله خمینی، در فتواها و خطبه‌های خود، به زنان دستور داد که بدن و موی خود را از مردان و از پسران در سن نزدیک به بلوغ پنهان کنند. او در یک گفتگو با روزنامه‌نگار ایتالیایی اوریانا فالاچی در سال 1979 گفت: «اگر لباس اسلامی وجود نداشت، زنان نمی‌توانستند به شیوه‌ای مفید و سالم کار کنند». خمینی همچنین توصیه کرد که دختران قبل از بلوغ - یا شروع قاعدگی - ازدواج کنند. او گفت: «یکی از موهبت‌های انسان این است که دخترش اولین قاعدگی را نه در خانه پدرش، بلکه در خانه شوهرش تجربه کند». او در رابطه جنسی و ازدواج و شیر دادن نیز احکامی صادر کرد. مردی که بعد از آخرین قاعدگی با همسرش رابطه جنسی داشته است، باید تا پایان قاعدگی بعدی او صبر کند تا طلاق بگیرد، اگرچه همسرش هنوز به سالگرد تولد نه سالگی خودش نرسیده باشد، باردار یا یائسه شده باشد، می تواند ادامه دهد. آیت‌الله گفت: هر پرستاری باید «شیعه مؤمن، باهوش، متواضع و زیبا» باشد، نه «زشت یا حرامزاده». در ماه جولای، ایران رسماً روز ملی حجاب و عفاف را جشن می گیرد.

تظاهراتی که در 16 سپتامبر به رهبری دختران و زنان جوان ژنرال  آغاز شد، شورشی برعلیه نفوذ و تسلط حکومت دینی برزندگی خصوصی و سیاسی آنان بود. همانطور که فروغ علایی در عکس‌هایش می‌گوید، نسل اینترنت نسبت به دو نسل قبلی شجاع‌تر، جاه‌طلب‌تر و عمل‌گراتر ست. او به من گفت که جوانان دهه نوزده شصت و هفتاد آرزوهای ایدئولوژیک - اعم از اسلامی یا سوسیالیستی - برای ایجاد یک آرمان در سرزمین نفت خیز  و ثروتمند داشتند. آنان در پشتیبانی از انقلابی که به بیش از دو هزار سال حکومت پادشاهی پایان داد، در سال 1979 بسیج شدند. کسانی که در دهه هشتاد و نود رشد کردند، تحت تأثیر آسیب های تحولات پس از انقلاب، انزوای بین المللی، جیره بندی مواد غذایی، مشکلات اقتصادی، و جنگ هشت ساله با عراق مواجه شدند. این نسل تازه خواستار بازگرداندن آسایش و آرامش مادی  شدند. بسیاری از زنان مایل بودند ارزش های سنتی را به عنوان بخشی از قرارداد اجتماعی بپذیرند. 


اما زنان و دختران جوان این نسل که بین سال های 1997 تا 2012 متولد شده اند، چنین سختی هایی را مانند پیشینیان خود تجربه نکرده اند. آنان تحصیل کرده اند. بیش از شصت درصد از جمعیت دانشگاهی را زنان تشکیل می دهند، اما اغلب بی کار هستند. آنان از نظر فناوری باهوش و از نظر اجتماعی فعال هستند، اما آزادی های شخصی ایشان سرکوب شده است. علایی گفت که نسل اینترنت و فناوری دیجیتال، مانند همسالان خود در سایر نقاط جهان از نظر اعتقادات و سبک زندگی متفاوت هستند. خالکوبی می کنند حتی اگر چنین کاری دریافت گواهینامه رانندگی یا بدست آوردن یک شغل دولتی را برایشان سخت و به خطر بیندازد. در مسابقات موتورسواری شرکت می کنند و به عنوان مکانیک اتومبیل مشغول به کار می شوند. از جمله مشاغلی که در جمهوری اسلامی برای زنان نامناسب تلقی می شود. آنان پارکورو یا رقص پوی را در ملاء عام تمرین می کنند. نسل اینترنت و فناوری، مخفیانه برای تماشای بازی‌های فوتبال تغییر چهره می دهند و خود را به شکل و شمایل مردان در می آوردند، با پنهان کردن سینه‌های خود در زیر بانداژ و استفاده از موهای مصنوعی ، وارد ورزشگاه ها می‌شوند.


علایی متولد 1989 است و در سال 2015 برای روزنامه دنیای اقتصاد که بر موضوعات اقتصادی تمرکز دارد، کار می کرد.او  در رشته وکالت تحصیل کرد اما دوربین عکاسی را به دست گرفت. او یاد گرفت که چگونه با دوربین عکاسی کار کند. در سال 2018، او مستندی درباره.....

منبع و ادامه : نیویورکر

نظرات

پست‌های پرطرفدار