چه عواملی بر رفتار دولت ایران اثر دارد؟
اینترنشال اینترست: گزارشهای مربوط به افزایش عملیاتهای مخفیانه ایران بر علیه ایرانیان خارج از کشور که تنها محدود به مخالفان ایرانی تبعیدی نیست، طبیعتاً شرم آور ترین تصاویر و برداشت از ایران را به نمایش می گذارد. چنین برداشتی به طور معمول نه تنها ماهیت نفرت انگیز خود عملیات رابروز می دهد ، بلکه این تصور را نشان می دهد که چنین رفتارهایی به نوعی بخشی از ماهیت ذاتی رژیم ایران است. لفاظیهای آشنا و همیشگی مظهر این فرض آشکار است که این رفتار به ژنهای ایرانی متصل است.
یک مثال تکراری از این لفاظی ها، اشاره به ایران به عنوان «دولت شماره یک حامی تروریسم» است. یک جستجویی ساده در گوگل ،نام «ایران» را به «دولت پیشرو حامی تروریسم» معرفی می کند و بیش از 50000 مورد پیوند با جستحونمایش داده می شود.
فرض در مورد چنین دیوار بندی سخت . گاه اشتباه است. ایران، بهعنوان یک دولت-ملت، چندین ویژگی را نشان میدهد که تقریباً همه دولت- ملت ها از خود نشان میدهند. سیاست و شیوه ای که امروز در ایران می توان دید اختلاف های درونی کشور و رژیم بر سر مبارزه برای کنترل همان سیاست است .عجیب آنکه با وجود تسلط کنونی تندروها بر میانه روها، اختلافات و مبارزات در تهران همچنان ادامه دارد
سیاستها و سیگنال های گیج و نامعلومی از سوی رژیم به بیرون ارسال می شود و نشانههای نامعلومی درباره لغو احتمالی پلیس اخلاق در ایران بروز می دهد. همینطور اختلاف بر سر اینکه آیا رژیم به اجرای قوانین اجباری پوشش زنان ادامه خواهد داد یا نه، آشکار شده است. این سردرگمی تقریباً به طور قطع منعکس کننده اختلافات درون رژیم در مورد واکنش به اعتراض های فعلی در خیابان های ایران است. اختلافات تا حدی بر سر تاکتیک ها نیز هست، اما احتمالاً شامل تفاوت های عمیق تری بر سر اولویت ها و ارزش های رژیم نیز می شود.
دولتهای در سراسر جهان معمولاً نگرانیهایی در مورد امنیت خود دارند که گاهی اوقات با کج خیالی، بدگمانی همراه است اما تهدیدات امنیتی واقعی را نیز شامل میشود. ایران حتی پیش از شروع اعتراض های داخلی کنونی، تهدیدهای واقعی زیادی برای امنیت خود در پیش رو داشت که باید نگران و دلواپس آنها می شد . این تهدید ها شامل تهدیدهای صریح حمله نظامی بر علیه ایران و خرابکاری در داخل ایران توسط کشورهایی با توانایی و تمایل بالقوه برای چنین اموری می شود......
نظرات
ارسال یک نظر