سفر پسر آخرین شاه ایران به اسرائیل با واکنش های متفاوتی روبرو شد!

 


بلومبرگ: سفر رضا پهلوی به اسرائیل، تلاش‌های رژیم ایران ،برای نشان دادن معترضان به عنوان ابزار قدرت‌های خارجی و همینطور بی‌اعتبار خواندن سلطنت پهلوی را تقویت می کند.

درست در زمان و دوره ای که تعداد اندکی از رهبران جهان تمایل دارند که کنار این شخص یعنی بنیامین نتانیاهو دیده شوندو از او اجتناب می کنند، بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل از گرفتن عکس روز سه شنبه با رضا پهلوی خرسند و شادان شد. پسر آخرین شاه ایران نیز از این فرصت برای ارتقای جایگاه خود در خاورمیانه و تقویت اعتبارش در واشنگتن با توجه به نوع ارتباط این کشور با آمریکا  استقبال  کرد.

اما مزایا چنین عکس یادگاری در همین جا پایان می یابد. ادعاهای پهلوی برای نمایندگی کشور محل تولدش قابل بررسی نیست. البته او به شخصه هم ادعایی برای رهبری نیروهای مقاومت در برابر جمهوری اسلامی ندارد. برای کسانی که ماه ها شجاعانه بر علیه دین سالاران نشسته بر اریکه قدرت در تهران تظاهرات کرده اند، انجام این دیدار کار چندانی مهمی نیست. در هر صورت، چنین دیداری، تلاش رژیم برای نشان دادن معترضان به عنوان ابزار قدرت‌های خارجی و  همینطور بی‌اعتبار سلطنت پهلوی را تقویت می‌کند........

الجزیره : سفر پسر آخرین شاه ایران برای به اسرائیل با واکنش های متفاوتی روبرو شد.رضا پهلوی سعی کرد خودش را به عنوان رهبر اپوزیسیون ایران و یک شخصیتی کلیدی در آینده ایران جا بزند.

رضا پهلوی، پسر محمدرضا شاه پهلوی فقید ست. محمدرضا پهلوی اندکی پیش از انقلاب 1979 ایران، که سبب شکل گیری تشکیلات دینی کنونی ایران شد، از کشور گریخت. رضا پهلوی در ایالات متحده زندگی کرده و دهه هاست تلاش می کند تا خود را به عنوان چهره اصلی مخالف جمهوری اسلامی معرفی کند.
 این مرد 62 ساله روز دوشنبه وارد اسراییل شد و در طول سفر خود توسط گیلا گملیل، وزیر اطلاعات، پذیرایی و همراهی شد. او همچنین با نتانیاهو و رئیس جمهور اسحاق هرتزوگ دیدارهایی داشت.پهلوی که خود را «حامی یک ایران سکولار و دموکراتیک» می‌داند، او گفت که سفرش با هدف ساختن آینده‌ای روشن‌تر انجام شده چرا که می‌خواهد «مردم اسرائیل بدانند که جمهوری اسلامی نماینده مردم ایران نیست».
دولت راست افراطی اسرائیل از سفر او استقبال کرد و او را "برجسته ترین ایرانی دانست که در تاریخ  اسرائیل، از این کشور بازدید کرده"  و از او به عنوان "ولیعهد تبعیدی" ایران یاد کرد.پهلوی همچنین با مقامات اسرائیلی فعالیت‌های مختلفی انجام داد، از جمله شرکت در مراسم روز یادبود هولوکاست، بازدید و دعا در دیوار غربی و عیادت از خاخام لئو دی که در این ماه دو دختر و همسر خود را در تیراندازیکه به فلسطینی‌ها منتسب است، از دست داد. 

وی در طی سفر هیچ اشاره ای به فلسطین و یا مسجد الاقصی که بارها مورد حمله نظامیان اسرائیلی در ماه مبارک رمضان قرار گرفت، نکرد.ایران و اسرائیل در دوران سلطنت پدر پهلوی روابط دیپلماتیک کاملی نداشتند اما در دهه‌های 1960 و 1970 روابط کنسولی و اقتصادی بین دو کشور برقرار بود......


آلمانیتور
:  تندروهای ایران،سفر پسر شاه پهلوی را به اسرائیل به باد انتقاد گرفتند. به نظر می رسد سفر رضا پهلوی به اسرائیل و دیدارش با نخست وزیر بنیامین نتانیاهو بخشی از کمپین او برای جلب حمایت از تغییر رژیم در ایران باشد.

سفر این هفته آخرین ولیعهد ایران، رضا پهلوی به اسرائیل، برای او هجمه ای از نارضایتی ها، به ویژه از سوی تندروهای کشورش را به همراه داشت. پهلوی که از زمان سرنگونی پدرش محمدرضا در انقلاب اسلامی سال 1979 در تبعید به سر می برد، روز دوشنبه به اسرائیل رفت. او با نخست وزیر بنیامین نتانیاهو به گفت و گو نشست، به قربانیان هولوکاست ادای احترام کرد و در دیوار غربی نماز خواند. این چهره 62 ساله اپوزیسیون که از تغییر رژیم در ایران حمایت می کند، گفت که کشورش و اسرائیل می توانند به عنوان "دو شریک استراتژیک" کنار هم بایستند. گیلا گملیل وزیر اطلاعات اسرائیل پهلوی را تحسین کرد و او را مبارزیدر راه «عدالت و آزادی توصیف کرد. عدالت و آزادیی که ایرانیان سزاوار آن هستند» .

با این حال جای تعجبی نداشت که تندروها و وفاداران به جمهوری اسلامی ،به دیدار ولیعهد با رهبران و دشمنان قسم خورده جمهوری اسلامی و عکس گرفتن با آنان، جلب نشوند.

روزنامه بسیار محافظه کار وطن امروز که به خاطر تیترهای تند و حمله به منتقدان ، معروف است، پهلوی را «گدائی که دستش را برای کمک به سمت رژیم صهیونیستی دراز می کند» توصیف کرد. از اواسط سپتامبر، زمانی که ایران پس از مرگ مهسا امینی 22 ساله در بازداشت پلیس، در موجی از ناآرامی ها فرو رفت، پهلوی چهره بسیار فعالی از حود به عنوان یک چهره اپوزیسیون ارائه داد  و از کمپین غیرخشونت آمیز نافرمانی مدنی حمایت کرد. همچنین دیده شده که او تلاش می کند تا اختلافات را با دیگر گروه های اپوزیسیون از میان بردارد و آنان را برای هدف مشترک سرنگونی جمهوری اسلامی بسیج کند. این روزنامه تندرو با این استدلال که سفر پهلوی به اسرائیل با پس‌زمینه‌ای از شکاف‌هایی در میان تبعیدیان انجام شد، پرسید: «سوال این است که چگونه مردم ایران سرنوشت خود را به چنین فردی با چنین حماقتی بسپارند.»

   منبع و ادامه : بلومبرگ  

نظرات

پست‌های پرطرفدار