تندروها در ایران به قدرت باز می گردند!
پراجکت سیندیکیت:اعتدال گرایان ایران - که در طی 32 سال گذشته برای 24 سال صندلی ریاست جمهوری را در اختیار داشته اند - در آستانه انتخابات پیش رو از قدرت کناره می روند، و مقصر این امر رئیس جمهور سابق ایالات متحده دونالد ترامپ است.در سال 2018، ترامپ به طور یک جانبه از توافق هسته ای 2015 ایران (برنامه جامع اقدام مشترک) خارج شد و دوباره تحریم های اقتصادی سختی را بر علیه ایران اعمال کرد. ایران برجام را نقض نکرده بود. ترامپ به سادگی می خواست امتیازهای بیشتری را از رهبرانش بگیرد یا حتی با فشار اقتصادی برای ایجاد تغییر رژیم کاری کند.
ترامپ اگرچه موفق شد تحول سیاسی در ایران ایجاد کند اما این تحول مطابق میل و خواست وی نبود. تندروهای ضد غرب مجلس در سال گذشته را با اختلاف بالا از آن خود کردند و رقبای میانه رو و اصلاح طلب خود را در هم کوبیدند. اکنون، ایران خود را برای انتخابات ریاست جمهوری در ماه ژوئن آماده میکند و سیاستمداران میانه رو همسو با رئیس جمهور حسن روحانی، که مدافع برجام است، تقریباً شکست خود را قطعی میدانند.
روحانی با برجام برای پیش رو ی خودش شهرت و موفقیت میدید. وی در سال 2013 با وعده لغو تحریمها و به سرانجام رساندن مذاکرات هستهای توانست به قدرت برسد. این وعده به ویژه برای طبقه متوسط ایران که مشتاق تغییر بودند قانع کننده به نظر میرسید.
شکل گیری و تقویت طبقه متوسط ایران مدیون روسای جمهور اصلاح طلب گذشته است. اکبر هاشمی رفسنجانی و محمد خاتمی از سال 1989 تا 2005 اقتصاد ایران را که درگیر جیره بندی و مالکیت عمومی بود به یک اقتصاد بازار محور مبتنی بر بخش خصوصی پرتحرک تبدیل کردند. اصلاحات آنها در بازار همراه با سرمایه گذاری در زیرساختها، میلیونها ایرانی را از فقر نجات داد. بین سالهای 1995 و 2010، طبقه متوسط ایران از 28٪ به 60٪ جمعیت رسید و نرخ فقر نیز از 33٪ به 7٪ کاهش یافت......
نظرات
ارسال یک نظر