نمایش تهدید موشکی ایران در جنگ بین اسرائیل و حماس!ایران منبع همه زرادخانه های غیر دولتی

  

بلومبرگ: چهارمین جنگ غزه برای مردمی که در سراسر جهان شاهد آن بودند لبریز از تصاویر پرواز راکت‌ها در آسمان شب بود  . از آنجا که هر دو طرف در آتش‌به سر می برند, برخی از داده‌ها منتشر شده در باره این جنگ قابل توجه است : حماس  در طی ۱۱ روز جنگ بیش از ۴۰۰۰ موشک شلیک کرد .

این در مقایسه با جنگ سال 2014 غزه، زمانی که حماس 4500 راکت را در طی 50 روز شلیک کرد، افزایش چشمگیری دارد. این امر نگران کننده است همانگونه که کیفیت زرادخانه حماس نگران کننده است. همچنین در آخرین درگیری، حماس توانست به نقاط دورتری نسبت به گذشته در اسرائیل حمله کند. حماس همچنین به اصطلاح از هواپیماهای بدون سرنشین انتحاری استفاده کرد که برخلاف موشک های پرتاپ شده، می تواند به اهداف خاصی هدایت شود.

این بخشی از الگویی است که در سراسر منطقه در حال توسعه است.شورشیان حوثی یمن نیز بطور فزاینده‌ از موشک‌ها و هواپیماهای بدون سرنشین پیچیده‌تری بر علیه عربستان استفاده می‌کنند. وضعیت مشابهی نیز در عراق وجود دارد. در این میان بیشترین پیشرفت تسلیحاتی و بزرگترین انبارهای مهمات شامل موشک‌های نقطه‌زن هدایت شونده و انواع راکت‌ها و هواپیماهای بدون سرنشین متعلق به حزب‌‌الله است.

 همه زرادخانه‌هایی که در اختیار بازیگران غیردولتی است یک منشاء مشترک دارند: رژیم ایران. در سال‌های اخیر جمهوری اسلامی ده‌ها هزار موشک و هواپیمای بدون سرنشین و همچنین فناوری ساخت آنها را در اختیار گروه‌ها، اعضای اصلی شبکه شبه نظامیان و شرکای منطقه‌ای خود قرار داده و روند جنگ در خاورمیانه را با این الگو تغییر داده است.

در گذشته استفاده از موشک در جنگ‌های خاورمیانه فقط در اختیار دولت‌ها بود زیرا فقط آنها توانایی تولید موشک‌ها را داشتند. چنانکه رژیم صدام حسین در سال ۱۹۹۱ از موشک‌های اسکاد علیه اسرائیل استفاده کرد.

موشک‌ها و راکت‌هایی مانند اسکاد، گراد و کاتیوشا که اساساً بر پایه فناوری روسیه، چین و کره شمالی ساخته می‌شوند، پس از معرفی در اواسط قرن گذشته در سراسر جهان تکثیر شدند زیرا ساختن آنها نسبت به سایر موشک‌ها از پیچیدگی کمتری برخوردار است و هزینه کمتری می‌برد.هرچند رژیم ایران در تحریم بود اما سهم عمده‌ای در ساخت موشک داشت و موفق شد انواع بالستیک‌ با بردهای بیش از هزار کیلومتر و همچنین انواع پهپاد را تولید کند.

 تا همین اواخر گروه‌های افراطی و تروریستی موشک‌های دوربُرد در اختیار نداشتند. در سال ۲۰۰۱ وقتی‌که حماس برای اولین بار از موشک‌های معروف به موشک‌های «قسام» استفاده کرد، بُرد آنها فقط چند کیلومتر بود. اما کمک‌های ایران که توسط سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به حماس منتقل شد یک تغییر بزرگ در معادلات ایجاد کرد. اکنون حماس از غزه از فاصله ۶۶ کیلومتری بطور مرتب تل‌آویو را هدف قرار می‌دهد و ادعا می کند که موشک «عیاش» می‌تواند به ۲۵۰ کیلومتری برسد......

منبع و ادامه:بلومبرگ

نظرات

پست‌های پرطرفدار